Yaban Mersinli Muffin



Yaban  mersini, antioksidan seviyesi yüksek olduğu için çok değerli bir meyve. Ülkemizde, likapa adıyla yetişiyor ama maalesef daha çok dış pazar için üretilip ihraç ediliyor. Özellikle tazesini bulmak çok zor. Organik pazarlarda veya çok büyük marketlerde yüksek fiyatla satılıyor. Ben hem tazesini hem de kurusunu çok severim. Ama tazesini bulmak biraz zor olduğu için pazardan kurusunu satın alıyorum. Bu muffini de, kuru yaban mersini ile yaptım. Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif Inspired Taste'de.

Malzemeler (10-12 adet muffin için): 

1+1/2 cup* (1,5 su bardağı =195-200 gr) un
3/4 cup (150 gr) şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 cup (80 ml) sıvı yağ
1 yumurta
1/3 cup (80 ml) süt
1+1/2 çay kaşığı vanilya
1 cup kuru veya taze yaban mersini (Bu tarifi bir de, donmuş yaban mersini ile de denedim. Bence kurusuna göre daha lezzetli)

*1 cup= 240 ml'lik su bardağı 

Yapılışı:

1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Muffin kalıplarına kek kağıtlarını yerleştirin.

2. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta iyice karıştırın.

3. Başka bir derin kaba , sıvıyağ, yumurta, süt ve vanilyayı alıp mikserle çırpın.

4. Sütlü karışımı un karışımına ekleyip bir spatula veya çatal yardımıyla karıştırın (Aman sakın fazla karıştırmayın; iyi bir muffin hamurunun sırrı çok çırpılmaması, özellikle de un katıldıktan sonra çok karıştırılmamasıdır).

5. Yaban mersinlerini unlayıp hamura katın ve bir spatula yardımıyla alt üst edin.

6. Hamuru muffin kağıtlarına paylaştırın. Muffin kağıtlarınının 2/3'sini aşmayacak şekilde doldurun.

7. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin (Bu sürenin sonunda, kürdan testini uygulayın; muffinlere batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir).

Afiyet olsun!





















Yorumlar

  1. Kelebekler uçuşmuş ne kadar güzel :)
    Ellerine sağlık Feyzacığım puf puf çok güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Feyza hanım,
    Muhteşem lezzetler var bloğunuzda kayıtsız kalamadım doğrusu, elleriniz dert görmesin. Takibimdesiniz, sevgiler dilerim..
    Öznur

    YanıtlaSil
  3. bi dakka yaaa.. topkeklere yazdığım yorumun cevabını buldum... 1+1/2 cup 195 g etmez 325 gr eder..... orda bir hata var yanlış yazılmış.. yada ml gr a eşit olmadığı içinmi bu kdr fark??? desenize yine elimde patlıcak topkekler..:(

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nazlı (Yemekcinin Mekanı) ve Öznur,
    Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mehtap,
    Şimdi iyice anlaşıldı haranın nerede olduğu. ;-) 1+1/2 cup, 325 gr etmez. Yaklaşık 195 gr eder. Eğer bu tür tariflerde hassas mutfak tartsı ile çalışmak isterseniz, muhakkak uluslararası ölçüm tablolarından kullancağınız malzemenin cup olarak kaç gr'a eşit olduğunu kontrol edin. Eğer merak ederseniz bu tabloları, size bir örnek: http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/

    YanıtlaSil
  6. evet yaaaa... bu muffin tarifinde cup un yanına parantez içindegramaj yazmasaydınız ben hala uyanamıcaktım:))) benim topkekler kupkuru oldu yaaa:( bende tarif süper uysun die tartı kullanıorum elimde patladı:)) neyse teşekkürler bgn tekrar deneyeceğim doğru bir şekilde.. sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sonunda yaptımm... muffin gibi muffinim oldu...:) hemde çok güzel oldu.. teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar