Kremalı Sütlaç
Bu tarifi, evde yarım kalan süt kremasını nasıl değerlendireyim derken buldum. Aslında daha önce blogumda fırın sütlaç tarifi vermiştim. Bu tarif ise, fırın sütlaçtan farklı, daha çok annelerimizin yaptığı türden. Yediğimde aldığım tat, beni bir an çocukluğuma, annemin yaptığı sütlaçlara götürdü. Şu sıcak yaz günlerinde, siz de benim gibi anne sütlacını özlediyseniz, tavsiye ederim.
Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif Lezzet Dergisi'nde.
Malzemeler:
1 litre (5 su bardağı süt)
1,5 çay bardağı pirinç (1 çay bardağı da olabilir; fazla pirinçli sevmiyorsanız)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme olmayacak)
100 ml süt kreması (Orjinal tarifte 200 ml, yani bir paket idi; ama ben miktarı fazla bulduğum için yarım paket kullandım. Eğer siz de benim gibi 100 ml süt kreması kullanacaksanız, pirinç miktarını 1 çay bardağına düşürün)
1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
2. Başka bir tencereye süt ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın. Bu karışım, biraz kaynadıktan sonra şekeri ilave edip bir miktar daha kaynatın.
3. Bir kasede, nişastayı, üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ederek eritin. Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
4. 2-3 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
5. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp soğuyunca tarçın serperek veya meyvelerle servis yapın.
Nefis görünüyorlar
YanıtlaSilSunumlarında çok hoş
Ellerine sağlık
Sevgiler:)
Ben de kremalı yaparım sütlacı, daha bir güzel oluyor...
YanıtlaSilGörüntü ve sunum çok hoş olmuş, ellerinize sağlık...
Mmmm nasıl da canım çekti sutlaci çok severim ellerinize sağlık sizi takibe aldım ve keyifle bakacağım bana da beklerim :))
YanıtlaSilElinize sağlık :)
YanıtlaSil