Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Mart 2010 Cuma

Fırın Sütlaç






Malzemeler (6-7 kişilik)


1/3 (Bir su bardağının üçte biri kadar) pirinç

1 su bardağı su
5 su bardağı süt
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker 
1 yumurta sarısı
2-3 tane dövülmüş damla sakızı (İsteğe göre)

Yapılışı:

1. Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzüp, 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

2. Süt, şeker ve arzuya göre dövülmüş damla sakızını ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

3. Nişastayı 2-3 kaşık soğuk suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

4. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

5. Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Kızgın fırının üst katında, sütlaçların üzeri kızarasıya kadar fırınlayın.

Afiyet olsun!
















2 yorum:

esozi dedi ki...

sütlaçlarım hazır sayılır,fırınlama aşaması kaldı sadece ama diğer tarifleriniz gibi bunun da çok güzel olacağına eminim

Feyza S. dedi ki...

Merhaba Esozi,
Nasıl oldu sütlaçlarınız?

Diğer tariflerimi de beğenmenize sevindim,

Sevgiler,

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena