Dünya Kek/Pasta Günü ve Brownie Cheesecake-2



20 Mayıs Dünya Kek ve Pasta günüydü. Bu günün şerefine Unilever Türkiye bir etkinlik düzenlemiş. Bu etkinlik çerçevesinde pasta ve kek severler, yaptıkları pasta ve kekleri çılgın bir yerde fotoğraflamışlar, ve fotoları Unilever'in açtığı fotograf sitesine göndermişler. Çok ilginç görüntüler çıkmış ortaya :) İşte o görüntülerden birkaçı:












Ben de, bu kaydı, bu günün şerefine yayınlayacaktım. Ama brownie'yi bu önemli günden önce yapmama rağmen, yoğunluktan tarifini bir türlü yayınlayamadım. :(

Daha önce de brownie cheesecake yapmıştım. O da çok lezzetliydi, ama biraz uğraştırıcıydı. Eğer pratik bir tarif arıyorsanız veya canınız ısırdığınızda şöyle bol çikolatayı tadacağınız yumuşak bir brownie çekiyorsa, bu tarif tam size göre. Kaçırmayın derim :))

Orjinal tarif yabancı bir siteden.


Malzemeler:

150 gr tereyağı
300 gr kıyılmış/parçalanmış bitter çikolata
3 yumurta
215 gr (1 cup*) pudra şekeri
225 gr (1+1/2 cup*) un
65g (1/4 cup*) ekşi krema (Ben ekşi krema yerine, yoğurt kullandım)
200 gr ( 1 küçük paket) labne peyniri (Oda sıcaklığında)

*1 cup= 200 ml'lik su bardağı

Yapılışı:

1- Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

2- Dikdörtgen veya kare bir fırın kabını yağlayıp içine fırın kağıdını yerleştirin.

3- Tereyağı ve çikolatayı bir sos tenceresine/sütlüğe alın. En kısık ateşte çikolata eriyip karışım akışkan hale gelesiye değin karıştırın. Soğuması için bir kenarda 5 dakika bekletin.

4- 2 yumurtayı bir kasede çırpın. Çırpılmış yumurtaları ve pudra şekerinin 2/3'ni (140 gr'ını) çikolata karışımına ekleyip çırpın. Un ve ekşi kremayı/yoğurdu da ekleyip karışım iyice özleşinceye dek çırpın.

5- Başka bir kasede labne peyniri ve kalan pudra şekerini de çırpın. Kalan 1 yumurtayı da bu karışıma ekleyip bir daha çırpın.

6- Her defasında, bir çikolatalı karışımdan, bir de peynirli karışımından kaşıkla alıp fırın kabına koyun. Her iki karışım da bittikten sonra bir çatal yardımıyla hamurun içinde helezonlar oluşturun (Bunu yapmamızın sebebi, hamura mermer deseni vermek). Fırında 30 dk pişirin (Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın). Piştikten sonra bir kenarda 1 saat bekletin. Servis etmeden önce keki kareler şeklinde kesin.


Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Resimler gerçekten çok ilginç olmuş.Senın mermer kekinde çok güzel görünüyor ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Heden,
    Cok tesekkurler!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar