Brownie Cheesecake-1



Uzun zamandır yapmayı planladığım, ama vakitsizlikten deneyemediğim bir tarifti. Ama bu lezzeti tadınca ne kadar geç kaldığımı farkettim. Eğer benim gibi bir çikolata düşkünüyseniz, bu tarifi vakit geçirmeden denemenizi tavsiye ediyorum. Birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif için Pelin Chef'e teşekkürler!

MALZEMELER:

BROWNIE İÇİN:

160 gr bitter çikolata
2 yumurta
50 gr tereyağı
1/3 cup* sıvıyağ
1/2 cup tozşeker
1 cup'tan bir parmak az un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

CHEESECAKE İÇİN:

2 paket(400 gr) labne peyniri
2/3 cup tozşeker
2 yumurta
1 cup krema
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un

ÜZERİ İÇİN:

110 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt

*1 cup ölçüsü 200 ml'lik su bardağına eşit.

YAPILIŞI:

1. Brownie için, çikolata ve tereyağını bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağını da ilave edip çırpmaya devam edin. Karışıma erimiş çikolata-tereyağı karışımını da ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta harmanlanmış un, kabartma tozu ve vanilyayı da en son ilave edip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbına boşaltın.

2. Peynirli kısım için, labneyi, kremayı, vanilyayı ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırparak karışıma yedirin. En son iki kaşık unu da koyup karıştırın ve brownie hamurunun üzerine dökün. Hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi tezgaha 4-5 kez vurun. 180ºC de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Soğyunca kalının kelepçesini çözün.

3. Brownie cheesecake iyice soğuduktan sonra, üzeri için bitter çikolata ve sütü bir kaba koyup kısık ateşte çikolata erinceye kadar bekletin. Soğumuş olan cheesecake'in üzerine çikolata sosunu dökün. Servis etmeden önce buzdolabında bir gün bekletin.
Afiyet olsun:))

Yorumlar

  1. Nefis görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Biraz korkarak da olsa ilk cheesecake deneyimim sayenizde basarıyla sonlandı. Ellerinize emeginize saglık. Gercekten de cok guzel oldu.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Beyaz Hanımeli,
    Beğendiğinize sevindim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili "Adsız",
    Keşke ismini bahşetseydiniz de, isminizle hitap etseydim size :) İlk cheesecake deneyiminizin başarılı olmasına çok sevindim. Aslında, diğer cheesecake tariflerine göre biraz daha zahmetli bir tarifi seçmişsiniz. Eğer bu başarılı olduysa, eminim diğerlerini de kolaylıkla yaparsınız :) Tarifi beğendiğinize sevindim. Yine beklerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar