Mayalı Poğaça




Blogumda, en fazla tıklanan tariflerden bir tanesi Bayatlamayan Poğaça. Poğaçayı çocukluğundan beri çok seven birisi olarak farklı tarifler denemeyi çok seviyorum. Yıllardır denediğim, tarif defterimde yazılı olan, ama tarifini nereden aldığımı bilemediğim bu tarifi de blog okurlarımla paylaşmaya karar verdim. Kahvaltı, çocukların beslenme çantaları ve de çay saatleri için öneriyorum bu yumuşacık poğaça tarifini :)

Malzemeler:

250 ml ılık süt
250 gr(1 su bardağı kadar yoğurt)
100 gr yumuşak tereyağ
100 ml(1 çay bardağı zeytinyağı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un (Kullandığınız su bardağına göre miktar değişebilir)
1 pk instant maya

İçi için:

Peynir
Maydanoz

Üzerine:

Yumurta sarısı ve daha çok kızarmasını dilerseniz bir çay kaşığı pekmez

Yapılışı:

Bütün sıvı malzeme, tereyağı, şeker ve tuzu bir tel çırpıcı ile çırpın. Ardından maya ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyip kulak memesi kıvamından daha cıvık bir hamur elde edin. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda 1 saat bekletin (Eğer benim gibi, hamuru ekmek yapma makinesinde hazırlayacaksanız da, bütün sıvı malzemeyi alt kısma, üste de unu, mayayı ve şekeri koyup hamur hazırlama programını seçin). Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynirli içi ekledikten sonra poğaça şeklinde kapatın.


Üzerine çırpılmış pekmez ve yumurta sarısı sürüp,  önceden 200 derece fırında poğaçalar kızarana dek pişirin. 


Afiyet olsun!





Yorumlar

  1. Bugün denediğim bir tarif,çok güzel oldu Feyzacığım...hamur halindeyken yağı çok gibi geldi ama yerken öyle hissetmedim..bir de instant maya ile yaptıklarım yaş maya kadar kabarmıyor nedense,ama çok severek yedik..Deniz Y.

    YanıtlaSil
  2. Denizciğim,
    Beğendiğine sevindim ;-) yaş maya her zaman instant mayaya göre daha başarılıdır. Bir de sana Yuva Maya'yı öneririm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar