Fırında Kıymalı Yumurtalı Ispanak



Benim gibi klasik pirinçli halini sevmeyenlerden ya da hep aynı halini yemekten bıkanlardansanız, alın size lezzetli alternatif bir ıspanak yemeği.. Özellikle çocuklara ıspanak yemeğini sevdirecek bir tarif :)

Malzemeler:

Yarım kg ıspanak

4 yumurta (İsterseniz, kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz sayıyı)

1 orta boy soğan

300 gr kıyma

Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı:

1. Ispanakları ayıkladıktan sonra bol suyla güzelce yıkayın. Suları iyice süzülen ıspanakları ince ince kıyıp bir tencereye alın ve başka hiçbir malzeme katmadan kendi suyuyla üç dört dakika kadar kavurun.

2. Soğanları piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra yağ koyulmuş bir tavaya alıp, pembeleşene kadar pişirin. Soğanların üstüne kıymayı ekleyin ve rengi değişesiye değin biraz daha kavurun.

3. Ispanakları da tavaya koyalım. Dilediğiniz baharatları ve tuzu da ekleyip ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.

4. Hazırladığınız ıspanak yemeğini bir borcama alın. Borcamdaki yemeği düzleştirdikten sonra kaşık yardımıyla dört adet oyuk açın. Bu oyuklara yumurtaları kırın. 200 derece fırında yumurtalar istediğiniz kıvama gelene dek pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce kaşar rendesini yumurtaların üzerine serpin. Kaşarlar hafif eriyince, yemeği fırından alın.








Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Eline sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Feyzacığım uzun zamandır blogunu ziyaret edememistim. Annem bunu tencerede yapar , bir de bu senin tarifinle deneyeceğim harika görünüyor . Dedigin gibi cocuklar hem yumurta hem ispanak yemis olurlar bu sayede. Ellerine sağlık ... Burcu A.

    YanıtlaSil
  3. çoktandir yemedim :) ellerine saglik harika olmus canim :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili pembe kekik,
    Begenmene sevindim :)

    Sevgili Burcu,
    Tencere yemeklerine nazaran ben firin yemeklerini daha cok severim. Ama eminim annenin yaptigi da cok lezzetlidir. Sena da bu yemegi cok sevdi. Umarim seninkiler de begenir. Bence cok saglikli bir secenek :)

    Sevgili mavi ruyam,
    Begenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Severek yediğim bir yemek, tarifinizi yarın deneyeceğim. Bende bloggerım, ilgi alanlarımız farklı.
    metinkilic.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Metin Bey,

    Ziyaretiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar