Starbucks'ın Havuçlu Keki




Turkiye'deki "blogger" yasagina ragmen, DNS ayarlarimi degistirip blogumda yazmayi basarabildim. Sanirim "blogger" bloglari sadece yurtdisindan okunabiliyor.

Starbucks'ın Havuclu Keki, su ana kadar yedigim en lezzetli keklerden biri... Yumusacik bir dokusu var.
Tarifi yabanci bir siteden aldim. Yalniz orjinal tarifte 1/4 cay kasigi muskat ve yenibahar da vardi. Ama ben kullanmadim.

Malzemeler:

*1 cup= 240ml'lik su bardağı


1cup + 1/2 cup* (1,5 su bardagi) un (Dilerseniz, un miktarını 2 cup'a çıkartabilirsiniz. Ben yumuşak ve nemli havuçlu kekleri sevdiğim için 1,5 cup kullandım)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1+ 1/2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
1+ 1/2 cup (1,5 su bardağı) esmer veya beyaz seker
1 cup (1 su bardağı) zeytinyağ
3 yumurta
1 cup (1 su bardağı rendelenmiş havuç
3/4 cup (3/4 su bardağı) iri kıyılmış ceviz
1/2 cup (Yarım su bardagi) suda bekletilmis ve peçete ile suyu iyice alınmış kuru üzüm


Yapılışı: 

1. Firini 180 derece ayarlayip ısıtın.

2. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın.

3. Şeker ve yağı mikserle iyice karıştırin. Yumurtaları ve vanilyayi ekleyip en yuksek hizda 1 dakika cirpin.

4. Çırptığınız malzemeye daha önceden karistirdiginiz kuru malzemeyi eleyerek ekleyin.

5. Rendelenmis havuc, ceviz ve kuru uzumleri ekeyip tahta kasikla karistirin.

6. Yağladığıniz kalıba dökup onceden isitilmis 180 derece firinda 40-45 dakika kadar pişirin (Tavsiyem aşağıda gördüğünüz gibi yayvan bir borcam kabı kullanmanız. Bu şekilde havuçlar çok daha iyi pişiyor. Kekin içi çiğ kalmıyor). 


Pisip pismedigini anlamak icin kekin ortasina kürdan testi uygulamayı unutmayın. 





Eğer aşağıdaki gibi yuvarlak kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız, pişen kek daha yüksek olacağı için, hamuru 55-60 dakika pişirmeniz gerekebilir. Hangi kalıbı kullanırsanız kullanın, havuçlu keklerde, pişip pişmediğini anlamak için muhakkak kürdan testi uygulayın. 




Yorumlar

  1. Bloğunuzu severek ve bir o kadar güvenerek takip ediyorum.paylaştığınız Sturbuck's keki uzun zamandır defalarca yapmış olmama rağmen teşekkürlerimi ancak iletebilme fırsatı bulabildim. Paylaştığınız diğer tariflerden de çok memnun kaldığımı da eklemek istiyorum. Feyza Hanım ellerinize ve paylaşımınıza sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Adsiz,
    Guzel sozleriniz ve begenileriniz icin cok teşekkurler! Ziyaretime yine bekliyorum sizi, ama isminizi de yazmayi unutmayin :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canan paksoy27 Mart 2012 11:03

    adsız diyor ki... dün sturbucks'tan yediğim havuçlu keki yaptığım kekle kıyasladım inanın benimki daha güzeldi daha yumuşaktı.inşallah en kısa sürede görüşmek isterim...

    YanıtlaSil
  4. Canancığım,
    Bu tarifi beğenmene sevindim; en yakın zamanda sizi bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. Belma Hanım,
    Orinal tarifteki ölçü erhalde American teaspoon'dur. Ama ben Turk usulu çay kaşığı kullandım. ;-) Yalnız bu tarifte dikkat etmeniz gereken nokta,, iyice pişmeden-kürdan testi yapmadan- fırından çıkartmayın. Fırından fırına pişme süresi değişiyor. Aksi takdirde, havuçlu bir kek olduğundan içi çiğ kalabilir. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  6. Feyza hanım çok teşekkürler ellerinize sağlık hemen deneyeceğim.
    Selamlar,
    Zeynep

    YanıtlaSil
  7. Zeynep Akgünay Hocam, üstteki yorumu yazan sizsiniz, sanırım. Ben DBE'den Feyza. Nasılsınız? İnşallah iyisinizdir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, zeytinyağı. Ben, kek dahil herşeyde zeytinyağ kullanırım. Ama siz ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz.

      Sil
  9. Nefis oldu. Bu kadarını beklemiyordum açıkçası çünkü hayatımda ilk kez havuçlu kek yapıyorum ve sonuç muhteşem. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba tarifinizi denedim bugüne kadar yaptığım en iyi havuçlu kek oldu kizlarim da cok beğendi ��ben dışını biraz kuru seviyorum buna rağmen iç dokusunun yumuşak hali kaybolmadi bayılarak yedik �� kendi damak tadimiza istinaden şekeri yari ölçü kullandım buna rağmen fazla bile oldu şekeri ��zencefil ekledim damla sakızlı vanilya (benim rutinimdir) ekledim vee ilk kez sizden duyduğum yenibahari ekledim cok cok beğendim cok teşekkürler ��emel ben

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar