Portakalli Hashasli Muffin



Eviniz saran portakal kokusuyla aklinizi basinizdan alabilecek, yumusacik bir muffin tarifi.. Kizimin okuldaki kek gunu icin hazirladigim bu muffini isyerindeki arkadaslarim cok begendi. Umarim siz de denersiniz.
Not: Orjinal tarifi, gecen yil, Hamarat Abla'dan bulabilecegini yazmistim, ama sevgili Hatice'nin uyarisiyla ogrendim ki, orjinal tarif kendisine aitmis. Bloglardaki bu tur hirsizliklari gercekten anlayamiyorum. Bir tarifi aynen alip kopyalamak marifet mi? Marifet, gercek tarif sahibinin bloguna baglanti verip, kendisine tesekkur etmek. Cok tesekkurler Haticecigim! Orjinal tarif icin buraya tik :)



Malzemeler:

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı zeytinyagi
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 silme çorba kaşığı mavi haşhaş

Yapılışı:

1. Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini çırpıp, portakal suyu ve yağ ekleyin.
2. Ardından eleyerek un ve kabartma tozu ekleyin ve mikserin düşük ayarında karıştırın.
3. En son haşhaş ekleyip karıştırın. Muffin kalıbına kek kapsüllerinden yerleştirin.
4. Üstten 1 parmak boşluk kalacak şekilde kek harcı döküp, 170 °C ısınmış fırında çok kurutmadan pişirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Feyzacığım muffinler nefis, yalnız malzemeleri okuyunca kendi tarifime benzettim ve baktımki linkini verdiğin site benden yaklaşık 1,5 sene sonra tarifimi aynı şekilde kaynak göstermeden yayınlamış:(
    Bu konuya özen gösterdiğinden yazmak istedim, umarım yanlış anlamazsın.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Haticecigim,
    Ay, inanmiyorum! İnsanlar bunu nasil yapiyor? Resmen hirsizlik bu! Cok kizdim :((
    Evet, canim, bu konuya cok ozen gosteriyorum ben. Akademisyen oldugum icin de belki de 2 kat ozen gosteriyorum. Marifet bir yerlerden kopyalayip kendininmis gibi gostermek degil, baglanti vererek tarif sahibine tesekkur etmek. Hic yanlis anlamam, canim. Bence butun blog yazarlari bu konuda hassas olup, boyle seyler gordugunde birbirini uyarmali. Peki sen bu konuda o site sahibini uyardin mi?
    Bu arada, hemen baglantiyi degistirerek senin bloguna verecegim.
    Tesekkurler bu uyarin icin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Feyzacığım ilgin ve inceliğin için çok teşekkür ederim. Bu konuda seni gerçekten takdir ediyorum, denediğin tariflerde hem site sahibini yorumla bilgilendiriyor(ki ben blogunla bu şekilde tanışmıştım:)) hem de sayfanda link vererek paylaşıyorsun.
    Bu tür olaylar zaman zaman benim veya diğer blog arkadaşlarımızın başına geliyor maalesef, tarifler, fotolar, hatta bazen sitede komple ne varsa(kişisel aktarımlar dahil) aynen sayfalarına aktaranlar bile oluyor, bunlara zaman zaman itiraz ediyorum, bazen olumlu sonuçlansa da çoğunlukla olumsuz sonuçlanıyor, bu siteye de yazı yazdım ama hala bir ses yok:((
    Hatta linkteki sitenin ana sayfasındaki tiramisu tarifinde kullandığı foto Lezzet dergisinin, bir de üzerine isim yazmışlar, bu olaylar takipçisi ne kadar çok olursa olsun, o siteye benim güvenimi sarsıyor, diğer tariflerine de şüpheyle bakıyorum doğrusu!
    Bir ara bloguma sağ tuş yasağı eklemiştim, ama blogger yeniliklerinde bu özellik kaybolmuş. Sayfanın komple kopyalanmasını engellemek için rss feed ayarlarını düzenlemiştim. Şimdilerde de fotoğraflarımın üzerine blog ismimi yazmaya başladım.
    Feyzacığım herkes senin kadar anlayışlı olmuyor maalesef, tekrardan çok teşekkür ediyorum sana, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık kaç adet çıkıyor acaba......................

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Canikom, bu tarifi yapali yaklasik 2 yil oldugu icin kac tane ciktigin hatirlamiyorum. :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar