Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Nisan 2012 Çarşamba

Kirpi Çikolata


Liseden arkadaşlarım için dün hazırladığım çay menüsünde olan pratik ve enfes bir lezzet... Özellikle çocukların doğum günü partileri için ideal, gofrete benzeyen bu tarifin fikir annesi "Bi Yaşıma Daha Girdim" adlı blogun yazarı. Kendisine çok teşekkürler, ama ne yazık ki blogu açılırken hata verdiği için bloguna bağlantı veremedim. Tarifi sevgili arkadaşım Esra'nın blogundan aldım. Esra'ya da çok teşekkürler!

Malzemeler:

2 avuç tel kadayıf
1 kare paket bitter çikolata (Ben 70 gr bitter kuvertür çikolata kullandım)

Yapılışı:

1- Tel kadayıfları bir tavada sık sık karıştırarak(yanmasına izin vermeden) kavurun.


2- Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin.

3- Kızarmış tel kadayıfları içine ekleyip her tarafı çikolataya bulanana dek karıştırın.

4- Karışımdan tatlı kaşığıyla dolu dolu alıp, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün.


5- Daha sonra buzdolabına koyup donana kadar(10-15 dk kadar) bekleyin.


Donmuş çikolatalar 1-2 gün erimeden oda sıcaklığında duruyor:


14 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

iki malzemeyle böyle süper bi lezzet haa denemeliyim ozaman:))
ellerine sağlık canım

Hatice dedi ki...

çok değişik bir tarif Feyzacığım, aşamalarını da eklemişsin ne güzel,
tadının gofrete benzemesi de süper olur doğrusu:)
ellerine sağlık canım, sevgiler...

Feyza S. dedi ki...

Handeciğim,
Dene; süper bir lezzet! Kızım tadını Çokonat'a benzetti :)

Feyza S. dedi ki...

Haticeciğim, evet değişik bir tarif. Hem de pratik ve ekonomik.. Beğendiğine sevindim.
Sevgiler...

Funda dedi ki...

Feyzacım, akşam deneyeceğiiim:)) Ben diyetteyim ama, bi kereden bişeycik olmaz di mi:)) Ellerine sağlık

Feyza S. dedi ki...

Dene, Fundacığım. Pişman olmayacaksın :)) İçinde ekstra şeker, yağ yok. Bitter çikolata ile de yaparsan, benim gibi, yağ oranını da minumuma indirmiş olursun :) Hafiften diyetlik olur, yani :))

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

az malzeme, bol lezzet...
ellerinize sağlık...

Feyza S. dedi ki...

Hayat Mutfaka Guzel,
Cok tesekkurler! Bloguma yine beklerim :)

HEDEN dedi ki...

Çok süper bir lezzet bu,ıkı malzeme her şey tatmam. ellerine saglık canım denenecekler arasın aldım.

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Heden,
Begenmene sevindim; ziyaretime yine bekletim :)
Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bir dahaki sefere icine findik kirigi da katsak mi? Kizina katiliyorum, ozledigim cokonat lezzetinde. Eline saglik Feyzacigim, harika gorunuyorlar.
Sevgiler,
Esra

Feyza S. dedi ki...

Teşekkurler, Esracigim. Haklisin; findik da guzel fikir :) Ama kavrulmus findik daha iyi olur sanki. Tel kadayifla beraber findigi da kavurmak lazim. Bir dahakine oyle deneyelim.
Sevgiler...

diamond07 dedi ki...

Diş buğdayım için bugün bende yaptım. Ne zamandır aklımdaydı.Ellerine sağlık Feyzacığım.Çokpratik ve güzel bir lezzet...

Feyza S. dedi ki...

Elmascığım, demek Deha'nın diş buğdayını yaptın :) Hayırlı olsun dişleri... Beğnemene sevindim bu tarifi :)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena