Peynirli Toplar
Buzdolabında bir köşede kalmış malzeme ile yapılan tarifleri çok seviyorum. Bu yapımı pratik tarif de, az kalmış peynirleri nasıl değerlendirsem derken ortaya çıktı. Birkaç kez denedim. Hemen yapıldığı gibi tüketildi evde. O yüzden sizlerle de paylaşmak istedim. Yaklaşık 1 tepsi çıktı bu kadarcık malzemeden. Eğer daha fazla yapmak isterseniz, malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz.
Malzemeler:
125 gr labne peyniri veya beyaz krem peynir
100 gr yumuşak tereyağı
100 gr beyaz peynir (Ben Ezine Peyniri kullandim)
1 yumurta (Akı hamurun içine, sarısı üzerine sürülecek)
75 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine:
Susam
Yapılışı:
- Fırını önceden 180 derece ısıtın.
- Bir kapta yumuşak tereyağı, çatalla hafifçe ezilmiş beyaz peynir, yumurta akı, labne peyniri ve kaşar peyniri çırpın.
- Ardından tuz, un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Hafif yapışkan bir hamur elde edeceksiniz .
- Ellerinizi kullanarak hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur toplarının üstüne hafifçe çırpılmış yumurta sarısını sürün ve üzerine susam serpin.
Sıcak servis etmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!