Orman Meyveli (Karadutlu, Böğürtlenli ve Yabanmersinli) Muffin



Muffin yapmayı ve yemeyi çok seviyorum. Özellikle de, bahar ve yaz aylarındaki piknikler için, servisi kolay olduğu için muffin yapmayı tercih ediyorum. Bu kez de, orman meyveli olanını yapmayı tercih ettim. Sonuç, bu büyük boy lezzetli muffinler oldu. 

Malzemeler (12 büyük muffin için):

*1 cup= 240 ml’lik su bardağı 

3 cup* (=3 su bardağı) un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
Çay kaşığının ucu ile tuz
2 büyük boy veya 3 küçük boy oda sıcaklığında yumurta
1 cup (=1 su bardağı) toz şeker
1 cup (= 1 su bardağı süt)
1/2 cup (= yarım su bardağı) sıvı yağ, tercihen fındık yağı
2 cup (= 2 su bardağı) donmuş orman meyvesi (karadut, yaban mersini, böğürtlen, frambuaz) 

Yapılışı


1. Fırını önceden 210 derecede ısıtın.
2. Geniş bir kasede, şeker dışındaki tüm kuru malzemeyi, yani un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir el çırpıcısı ile karıştırın.
3. Başka geniş bir kasede, yumurta ve şekeri, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Sütü ve sıvı yağı de ekleyip çırpmaya devam edin. 
4. Kuru malzemeleri sıvı malzemelerin bulunduğu kaseye aktarın sadece karışana dek alt üst edin (İyi ve yumuşak bir muffinin sırrı, kuru malzemeler eklendikten sonra çok fazla karıştırılmamasıdır. Sadece malzeme karışana dek alt-üst edilmesi yeterli. Aksi takdirde, muffinleriniz sertleşebilir). 
5. Dikkatli bir şekilde buzluktan yeni çıkmış donmuş orman meyvelerini (Ben, karadut, böğürtlen ve yabanmersini kullandım)

muffin hamuruna ekleyin ve bir spatula yardımıyla alt üst edin (Çırpmaya veya çok karıştırmaya çalışmayın. Bir muffin kalıbına muffin kek kalıplarını yerleştirin ve bir kepçe yardımıyla, muffin hamurunu kağıtların ağzına kadar doldurun.


6. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 5 dk pişirin. Ardından fırının ısısını 175 dereceye indirip 20-25 dk daha pişirin. Sürenin sonunda kürdan testi uygulayın. Muffinlere kürdanı batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. Pişmemişse pişirmeye devam edebilirsiniz.





Afiyet olsun!




Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar