Çikolatalı Fondan
Çikolata krizlerine iyi gelecek, kısa sürede yapabileceğiniz pratik bir kek... Orjinal tarif, Fransız Şef Philippe Conticini'ye ait. Asıl tar,fte, 15 gr da kestane unu vardı ama evde olmadığı için, ben un miktarını 60 gr'a çıkardım. Bir de, Şef Conticini bu keki dikdörtgen bir kek kalıbında yapmış. Ben ise, küçük sufle kaplarını tercih ettim.
Daha önce yayınlamış olduğum buna benzer diğer tarifler:
Malzemeler (4 kişilik):
100gr bitter çikolata
50gr sütlü çikolata
115 gr tereyağ
3 orta boy veya 2 büyük boy yumurta
55 gr pudra şekeri
60 gr un
Bir çimdik tuz
50gr sütlü çikolata
115 gr tereyağ
3 orta boy veya 2 büyük boy yumurta
55 gr pudra şekeri
60 gr un
Bir çimdik tuz
Yapılışı:
- Çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Diğer taraftan yumurta ve pudra şekerini derin bir kasede karışım köpük köpük olana dek çırpın. Ardından, unu da ekleyip 1-2 daha çırpın.
- Erimiş tereyağ-çikolatayı ve tuzu da ekleyip karışana dek çırpın.
- Sufle kaplarını tereyağ ile yağlayıp unlayin. Karişımı kaplara paylaştırın.
6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-17 dk pişirin (Ortası tam pişmemiş gibi, yumuşak olacak). Tercihen sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!