Kirazlı Limonlu Meybuz (3 Malzemeli Meyveli Dondurma)



Şu sıcak yaz günlerinde, özellikle oğlum dondurma yemek istiyor. Ben de, mümkün olduğunca, paketli dondurma yemesini istemediğim için ev yapımı dondurmalar deniyorum. Komşumuz bahçesinden fazla miktarda kiraz getirince, bu kez kirazlı meybuz yapmak istedim. Bence, ferah ve soğuk güzel bir lezzet ortaya çıktı. 

Malzemeler (Dondurma kalıplarınızın büyüklüğüne göre 6-8 adet): 

450 gr (Yaklaşık yarım kilo) çekirdekleri çıkartılmış olgun kiraz 
2 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük limonun suyu

Yapılışı:

1. Bir mutfak robotunun veya rondonun içine çekirdekleri çıkartılmış kiraz taneleri, toz şeker ve limon suyunu ekleyip tüm malzeme iyice karışana ve kirazlar iyice parçalana dek çalıştırın. 

2. Karışımı dondurma kalıplarına paylaştırın. Kalıpları en az 1 gün derin dondurucuda bekletin. Meybuzların kalıplardan daha kolay çıkması için, akan ılık suya tutun.

Afiyet olsun. 










Yorumlar

Popüler Yayınlar