Kirazlı Limonlu Meybuz (3 Malzemeli Meyveli Dondurma)
Malzemeler (Dondurma kalıplarınızın büyüklüğüne göre 6-8 adet):
450 gr (Yaklaşık yarım kilo) çekirdekleri çıkartılmış olgun kiraz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük limonun suyu
Yapılışı:
1. Bir mutfak robotunun veya rondonun içine çekirdekleri çıkartılmış kiraz taneleri, toz şeker ve limon suyunu ekleyip tüm malzeme iyice karışana ve kirazlar iyice parçalana dek çalıştırın.
2. Karışımı dondurma kalıplarına paylaştırın. Kalıpları en az 1 gün derin dondurucuda bekletin. Meybuzların kalıplardan daha kolay çıkması için, akan ılık suya tutun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!