Portakallı Porsiyonluk Revani





Klasik revani tarifini portakallı ve porsiyonluk denedim. Tadına bakanlar çok beğendi. 
Sizlere de denemenizi tavsiye ederim. 

Dilerseniz, bu tarifi, bir fırın kabında da deneyebilirsiniz. 

Orjinal tarif ise, Oktay Usta'ya ait. 


Malzemeler:

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Portakal Kabuğu Rendesi
Arzuya göre 1-2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Şerbeti İçin:

3 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Portakal Suyu

Üzeri İçin:

Toz Yeşil Fıstık
Mevsim meyveleri
Yapılışı:
1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın.

2. Üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserle iyice, karışım krema kıvamına dek karıştırın.

3. Ayrı bir kasede unu, irmiği ve kabartma tozunu boşaltın. Portakalın kabuğunu da üzerine rendeleyin. Kasedeki malzemeleri karıştırın. Ardından kasedeki malzemeleri yumurtaların üzerine ekleyin ve tüm malzemeler özdeşleşene dek karıştırın. 

4. Tereyağ ile yağlanmış  ve unlanmış muffin kalıplarına ya da küçük kek kalıplarına revani harcını eşit şekilde boşaltın. Muffin kalıplarını doldururken, çok fazla doldurmamaya özen gösterin. Muffin kalıplarının yarısını doldurmanız yeterli. Aksi takdirde, pişerken çok kabarabilir. Çok kabardığında da, şerbetle revanileri ıslatmanız zor olabilir. Üzerine döktüğünüz şerbet, revanilerin içini ıslatmayabilir ve kuru bir doku elde edersiniz.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakın.


5. Pişen portakallı revaniyi soğumaya bırakın. Eğer porsiyonluk revanileriniz çok fazla kabarıp üzeri kubbe şeklini aldıysa, revaniler soğuyunca, bu üst kısımları kesip düz hale gelmesini sağlayın. Bu işlemi yapmadığınızda, revanileriniz içini şerbet ile ıslanmayacaktır. 

6. Bu arada, şerbetini hazırlamaya başlayın. Tencereye suyu ve portakal suyunu tencereye ekleyin.  Toz şekeri de ekleyin. Şerbeti kaynamaya bırakın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumuş olan revaninin üzerine kepçeyle gezdirerek dökün. Şerbetini çekmeye bırakın. 

7. Şerbetini çeken portakallı revaninin üzerini toz yeşil fıstık ve meyve dilimleri ile süsleyin ve dilimleyerek servise hazırlayın. 

Afiyet olsun. 





Yorumlar

  1. Şerbeti daha az şekerle yapmak mümkün mü? Yine de başarılı olur mu? En kısa zamanda bu porsiyonluk tatlılardan denemek istiyorum. Görüntü şahane.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar