Fava
Malzemeler:
250 gr kuru bakla
Üzerini iki parmak geçecek kadar su
1 adet iri doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Servis etmek için:
İnce kıyılmış dereotu
Limon dilimleri
Zeytinyağ
Yapılışı:
1. Kuru baklaları bir gece önceden ıslatın.
2. Baklaların suyunu süzüp diğer tüm malzemelerle beraber bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Baklalar suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
3. Ocaktan alır almaz blenderdan geçirin.
4. Bakla püresini bir borcama döküp kaşığın tersi ile karışımı düzeltin.
5. Buzdolabından çıkarttığınız favayı, dereotu, limon dilimleri ve zeytinyağı ile servis edin.
Merhaba,
YanıtlaSilKuru soğanı hangi aşamada kullandınız?
GÜL
Merhaba Gül,
YanıtlaSilBaklaların suyunu süzdükten sonra diğer tüm malzemelerle beraber bir tencereye alıyorsunuz, yukarıda da yazdığım gibi. Yani en başta soğanları da ilave edip, tüm malzemeyi suda pişiriyorsunuz.