Tavada Kolay Pizza


Bu ev yapımı pizza tarifi benim yıllardır yaptığım bir tarif. Beni hiç yanıltmadı. Aslında fırında denediğim bir tarif. Ama yıllardır ürünlerini severek kullandığım Staub firması bana demir döküm bir tava hediye edince, bir de, tavada, ocak üstünde denemeyi tercih ettim. Açıkçası ben bu kolay pizzanın tadını çok beğendim. Çünkü, aynı İtalya'da yediklerim gibi, çıtır bir pizza elde ettim. Beni bu lezzete kavuşturan Staub Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. :)

MALZEMELER (4-5 Kişilik)

Hamur İçin:

1 paket 11 gr instant kuru hamur mayası
4 su bardağı un (500 gr)
310 gr (350 ml) su
1 silme tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

GARNİTÜR

İsteğe göre, 
Salam
Sosis
Sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kiraz domates
Dilimlenmiş biber
Dilimlenmiş siyah zeytin

Domates Sosu:

5 adet orta boy domates
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

1) Kabınıza un, tuz, su ve instant mayayı koyarak karıştırın.

2) Hamurunuza zeytinyağı ekleyerek, pürüzsüz ve parlak bir hamur elde edene kadar yoğurun.(takriben 10 dk.)

3) Hamurumuzun üstünü nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında en az yarım saat bekletin. Hamur kabarıp 2 katına ulaştığında, mayalanmış demektir.

4) Kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin.

5) Domates rendesine arzunuza göre tuz, karabiber, kekik gibi baharatlar ve zeytinyağını ekleyin.

6) Hamuru 7-8 parçaya bölüp, pizzayı pişireceğiniz, tavanın büyüklüğünde yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.

7) Açtığınız hamuru ısınmış olan ve biraz zeytinyağı akıttığınız tavaya alıp orta ateşte üzerinde hava kabarcıkları oluşuncaya ve altı kızarana dek pişirin. Hava kabarcıklarını bir çatal yardımıyla patlatın (Bu işlem, daha sonra diğer tarafını pişirdiğinizde, tabanın yanmasını önleyecek. Bu işlemi yapmazsanız, hava kabarcıklarının oluşturduğu kısımlar tavanın ısısı ile çok çabuk pişecektir ve diğer kısımların pişmesini beklediğinizde de, kabarcıklar yanacaktır).

8) Bir tarafını pişirdiğiniz pizza hamurunu ters çevirin ve tavanın altını iyice kısın. Bu aşamada, hamurun üzerine önce domates sosunu kaşıkla yayın daha sonra sırasıyla rendelenmiş kaşar peynirini, dilimlenmiş salam, sosis ve sucuğu, dilimlenmiş domatesleri ve biberleri ve çekirdeği çıkartılmış zeytinleri yerleştirin. Üzerine kekik serpmeyi de unutmayın. Ocağın altını biraz açın ve üstüne bir kapak örtün. Peynir eriyinceye ve sucuklar kızarıncaya dek pişirin.

Dilerseniz, taze roka yaprakları ile pizzanızı süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


















Yorumlar

Popüler Yayınlar