Peynirli, Maydanozlu Bisküviler


Smitten Kitchen'da gördüğüm bu tarifi, biraz bizim mutfağımıza göre uyarlayıp denedim. Sonuç harika oldu. Yapımı çok kolay olan, kısa sürede pişen bu atıştırmalıkları herkese tavsiye ediyorum. 

Malzemeler:
2+1/4 cup (2 su bardağı + çeyrek su bardağı) un
2+1/2 (2,5) çay kaşığı kabartma tozu
3/4 çay kaşığı (bir çay kaşığından biraz eksik) karbonat
1/2 (Yarım) çay kaşığı tuz (Kullanacağınız peynir çok tuzlu ise, hiç tuz eklemeyebilirsiniz)
85 gr küpler halinde kesilmiş tereyağ
1+1/4 cup (1 su bardağı + çeyrek su bardağı) ince rendelenmiş İzmir tulum peyniri ya da hemen erimeyecek, eski kaşar gibi sertçe bir peynir 
Arzuya göre, 2 adet ince taze soğan (kıyılmış)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 cup (1 su bardağı) sulu yoğurt
Üzerine: 
Düz maydanoz yaprakları
Hafifçe çırpılmış 1 yumurta
1. Fırını önceden 210 derecede ısıtın. 
2. Geniş bir kasede, un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla ya da mikser yardımıyla tereyağı un karışımına yedirin. Tereyağ küpleri bezelye büyüklüğüne gelene kadar bu işleme devam edin. Rendelenmiş peynir, kıyılmış taze soğan ve maydonoz ve sulu yoğurdu da ekleyip karıştırın. Kabaca bir hamur elde etmeniz yeterli. Çok pürüzsüz bir hamur olmayacak. 
3. Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkartın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alıp üzerlerine maydanoz yapraklarını yerleştirin. 
Üzerine hafif çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 210 derece fırında 10-13 dakika, yani altın sarısı renk alana dek pişirin.
Afiyet olsun. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar