Peynirli Maydanozlu Atıştırmalıklar


Kahvaltı veya beslenme çantaları için, pratik bir tarif ister misiniz? Üstelik, yumurtasız. Yumurta alerjisi olanlar için de ideal. 

Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif, Wonky Wonderful'da. 

Malzemeler: 

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket (5-6 gr) instant maya
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 115 gr soğuk ve küçük küpler halinde kesilmiş tereyağ
  • 1/3 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı buttermilk (1 su bardağı süt + 1 çay kaşığı sirke)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı: 


  1. Fırını önceden 210 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.  Buttermilk'i hazırlamak için, bir su bardağı sütün içerisine 1 çay kaşığı sirke ekleyip 10 dakika bekletin. 
  2. Geniş bir kasede, bir el çırpıcısı yardımıyla, un, şeker, tuz, kabartma tozu, karbonat, mayayı karıştırın.  
  3. Küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip elinizle un karışımına yedirin. Hafif kırıntılı bir doku elde edeceksiniz. 
  4. Su, buttermilk, rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu da ekleyip biraz karıştırın (Çok fazla karıştırmayın. Malzemelerin biraz özdeşleşmesi yeterli). Cıvık, elinize hafif yapışan bir hamur elde edeceksiniz. 
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp aktarın. 

6. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında, hamurlar hafif kızarıncaya dek, 12 dk pişirin. Tercihen, ılık servis edin.


Afiyet olsun. 










Yorumlar

  1. Bayatliyor muyoksa nemini muhafaza ediyor mu aysenur

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ayşe Nur,

    Kapalı bir şekilde muhafaza ederseniz, bayatlamaz. Ama birkaç gün içerisinde tüketmenizi öneririm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar