Mısır Unlu Peynirli (Tuzlu) Muffin
Okul çocuklarının beslenme çantaları için ideal, doyurucu ve besleyici olan bu atıştırmalığı özellikle annelere öneriyorum. :-)
Malzemeler (9 adet muffin için):
1 su bardağı* mısır unu
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı süt
1/4 (Çeyrek) su bardağı zeytinyağ veya dilediğiniz bir sıvıyağ çeşidi
1 çırpılmış yumurta
1/2 (yarım) su bardağı ufalanmış beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri
1/2 (yarım) su bardağı kıyılmış dereotu ve/veya maydanoz (Ben, dereotunu daha çok yakıştırdım bu muffine)
*1 su bardağı= 240 ml'lik su bardağı
Yapılışı:
1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
2. Geniş bir kasede, bir el çırpıcısı yardımıyla, mısır unu, un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
3. Süt, yağ ve çırpılmış yumurtayı da ekleyip yine el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin. Çok fazla karıştırmayın çünkü iyi bir muffinin sırrı, sıvı malzemeler ekledikten sonra, hamurunun çok fazla çırpılmamasıdır. Malzemeler karışana dek karıştırılması yeterlidir.
4. Muffin hamurunu 5 dakika kadar bekletin (Bu bekletme işlemi muffinlerinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır).
5. Peyniri ve kıyılmış yeşillikleri de ekleyip hamuru hafifçe karıştırın.
6. Muffin kalıplarının içine, muffin kağıtlarını yerleştirin. Her bir muffin kağıdının içine 3/4'ünü geçmeyecek şekilde hamuru aktarın.
Malzemeler (9 adet muffin için):
1 su bardağı* mısır unu
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı süt
1/4 (Çeyrek) su bardağı zeytinyağ veya dilediğiniz bir sıvıyağ çeşidi
1 çırpılmış yumurta
1/2 (yarım) su bardağı ufalanmış beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri
1/2 (yarım) su bardağı kıyılmış dereotu ve/veya maydanoz (Ben, dereotunu daha çok yakıştırdım bu muffine)
*1 su bardağı= 240 ml'lik su bardağı
Yapılışı:
1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
2. Geniş bir kasede, bir el çırpıcısı yardımıyla, mısır unu, un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
3. Süt, yağ ve çırpılmış yumurtayı da ekleyip yine el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin. Çok fazla karıştırmayın çünkü iyi bir muffinin sırrı, sıvı malzemeler ekledikten sonra, hamurunun çok fazla çırpılmamasıdır. Malzemeler karışana dek karıştırılması yeterlidir.
4. Muffin hamurunu 5 dakika kadar bekletin (Bu bekletme işlemi muffinlerinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır).
5. Peyniri ve kıyılmış yeşillikleri de ekleyip hamuru hafifçe karıştırın.
6. Muffin kalıplarının içine, muffin kağıtlarını yerleştirin. Her bir muffin kağıdının içine 3/4'ünü geçmeyecek şekilde hamuru aktarın.
Merhaba :)
YanıtlaSilTarif için teşekkürler. Birkaç kez pişirdim, lezzeti çok güzel. Ancak muffin kağıdına dibi yapışıyor ve yarısı kağıtta kalıyor. Farklı uygulamalar yaptım (kağıdı yağlamak veya fırın ısısını 175 civarına düşürüp dışının hızlıca pişmesini biraz daha önlemek gibi) ama sorun çözülmedi :( Ne önerirsiniz diye sormak istedim... Sevgiler :)