Havuçlu Kek-Cheesecake
Benim kendime göre uyarlayarak uyguladığım orjinal tarif ise, Cooking Classy'de.
Malzemeler:
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Çay kaşığının ucu ile tuz
Havuçlu Kek için:
*1 cup=240 ml'lik su bardağı
**Elmayı bu tarifte kullanmak zorunda değilsiniz. Havuçlu keke nemli bir doku kazandırmak için kullanılıyor, bu malzeme. Ben pektin yapımında, kalan elma posasını değerlendirmek için buzluğa atmıştım. O elma posasını kullandım.
Yapılışı:
4. Başka bir kasede, sıvı yağ, pişmiş elma, toz şeker, yumurta ve vanilyayı elektrikli mikser yardımıyla düşük hızda 1 dakika çırpın. Kuru malzemeleri de ekleyip malzeme karışana dek düşük hızda çırpmaya devam edin. Rendelenmiş havuçları da ekleyip bir miktar daha çırpın. Kaseyi tezgaha 3 kez vurup içindeki hava kabarcıklarını söndürün.
5. Yağlanmış kelepçeli kalıba ilkönce, havuçlu kek karışımından, 1,5 su bardağı alıp dökün. Ardından, cheesecake karışımının üçte birini havuçlu kek karışımının üzerine dökün. Geri kalan havuçlu kek karışımını da döküp kaşıkla düzeltin. Kalan tüm cheesecake karışımını da döküp havuçlu kek karışımının üzerini tamamen kaplayın.
6. Önceden ısıtılmış fırında 65-75 dakika pişirin. Bu keki/cheesacake'i pişirirken, lütfen sabırlı olun. İki katmanlı olduğu için çabuk pişmeyecektir. 60.dakikanın sonunda kürdan testi uygulayın. Kürdan temiz çıkana dek pişirmeye devam edin.
7. Kekin piştiğinden emin olduğunuzda, fırından çıkarın. 1 saat beklettikten sonra buzdolabına alıp en az 6 saat bekletin. İyice dinlenmiş olan keki kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Harika bir tarif elinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil