Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Mayıs 2016 Perşembe

Churros Waffle Tarifi


Henüz anavatanı olan İspanya'ya gidip churros yiyemesem de, tadına bakmışlığım var. Benim damak tadıma uyan, hoş bir lezzet. Ama yağda kızartıldığı için, biraz insanı tıkadığı da bir gerçek. Az sonra okuyacağınız tarif ise, kızartmayı gerektirmeyen, waffle makinesinde yapılan şekli. Bana çok hafif geldi. Evdekiler de bayıldı tadına. Dakikalar içerisinde tükendi. Evde waffle makineniz varsa, "Kesinlikle deneyin!" derim. 

  • Orjinal tarif ise, Serious Eats'te. 
  • Malzemeler:
  • Waffle Hamuru için (2 veya 3 kişilik):
  • 1/2 cup (Yarım su bardağı) su
  • 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağ
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 cup (Yarım su bardağı) un
  • 2 büyük boy yumurta
Waffle'ları bulamak için: 
1-2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
  • Çikolatalı sos için:
50 gr bitter çikolata (Ben, yoğun çikolata tadını sevdiğim için bitter kullandım, ama dilerseniz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.)
50 ml süt kreması 
  • Yapılışı:
  • 1. Küçük bir sos tenceresine, su, tereyağ, tuz ve şeker ve tarçını alıp ocakta ısıtmaya başlayın. 
  • 2. Tereyağ eriyip, şeker ve tuz çözündüğünde, ısıyı orta ateşe düşürüp, unu ekleyin ve hızlıca karıştırmaya başlayın. Hamur hemen katılaşmaya başlayacak. 1 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • 3. Sos tenceresini ocaktan alın ve soğuması için 5 dakika bekletin. Sürenin sonunda yumurtaları teker teker ekleyip karıştırarak karışıma iyice yedirin. Bu arada, karışım krema kıvamını alıp sertleşecek. 



4. Piştikten sonra waffle'ları bulamak için, toz şeker ve tarçını bir yemek tabağında karıştırın.  Diğer taraftanda, süt kremasını bir soslukta, kaynamasına izin vermeden, ısıtın ve ocağın altını iyice kısın. İçine bitter çikolatayı kırıp hızlıca karıştırın. Çikolata eridiğinde, ocağın altını kapatın. 

5. Waffle makinesini ısıtın. Her iki plakasını da tereyağ ile yağlayın. 

6. Hamurdan bir yemek kaşığı alıp ısınmış her bir waffle plakasının tam ortasına dökün (Fotoğraflarda gördüğünüz şekilde küçük waffle'lar istiyorsanız, fazla miktarda hamur dökmeyin, çünkü hamur kabarıp makineden taşabilir). Waffle makinesinin üst kapağını kapatıp waffle'lar altın sarısı-hafif kahverengi renk alıncaya dek, 5-10 dk pişirin. Piştiğinde, hala sıcakken, waffle'ları tarçın-toz şekerin bulunduğu kaba alın. Bir çay kaşığı yardımıyla, waffle'ların üzerini bu karışıma bulayın. 


7. Hazırladığınız çikolata karışımına bulmadığınız sıcak/ılık waffle'ların tadını çıkartmaya varın. Bizim evde dakikalar içerisinde tükendi. :))

























1 yorum:

morand dedi ki...

Denemek için sabırsızlandım. Ellerinize sağlık fotoğraflar şahane gözüküyor.denediğim tarifleriniz hep muhteşem

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena