Brownie Waffle Tarifi




Yakınlarda, kızımın ısrarına dayanamayarak waffle makinesi aldım. Tabii ki, ilk denemeler, normal waffle ile sonuçlandı. Sonrasında ise, farklı bir tarif denemeye karar verdim. Domestic Fits'te bulunan Brownie Waffle'ı denedim. Sonuç harika oldu. 

Eğer sizler de, çikolatalı tarifleri seviyorsanız, Waffle'ı bir de bu şekilde deneyin. Çikolatayı çok sevmeyenler, "Bu şekilde tadı baymıyor mu?" diye sorabilir. Bana göre, waffle hamurunun tadı ideal kıvamda. Çok şekerli ve çok çikolatalı değil. Üzerine koyacağınız meyve, bal ve çikolata sosuyla daha da tatlandırabilirsiniz.

 Malzemeler:

*1 su bardağı/1 cup= 240ml


1 cup (1 su bardağı*) un
 2 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 cup (1 su bardağının üçte biri kadar) kakao
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 cup (Yarım su bardağı) bitter damla çikolata
1 cup (1 su bardağı) süt
 1/4 cup (Çeyrek su bardağı) sıvıyağ, tercihen fındık yağı
1 çay kaşığı vanilya
 2 yumurta, sarıları ve akları ayrılmış
1/4 cup (Çeyrek su bardağı) şeker

Yapılışı:

1. Waffle makinenizi kullanım kılavuzuna göre çalıştırıp ısıtın.

2. Üç ayrı kaseyi hazır bulundurun.

3. En büyük kasede un, kabartma tozu, kakao ve tuzu karıştırın.

4. Sütün yarısını (1/2 cup sütü) ve damla çikolataları ısıya dayanıklı bir kasede benmari usulü eritin ve ılıtın. dd the remaining milk, vegetable oil, vanilla and only the yolks of the two eggs.

5. 2. kaseye çikolata karışımı, sütün diğer kalan yarısını, sıvıyağ, vanilya ve yumurta sarılarını da ekleyip, kısa bir süre karıştırın.

6. Yumurta akları ve şekeri 3.kaseye alıp elektrikli bir çırpıcı yardımıyla, üzerinde tepecikler oluşana dek, yaklaşık 5 dakika çırpın.

7. Kuru malzemelerin bulunduğu ilk kaseye çikolata karışımını döküp özdeşleşene dek karıştırın.

8. Çırpılmış yumurta aklarını da ekleyip nazikçe alt üst edin.

9. Hazır olan waffle makinenizi tereyağ ile yağlayın. Herbir waffle plakasının yarısına gelecek şekilde waffle hamurunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

10. Her makinenin pişirme süresi farklı olabilir. 3 dakikadan önce kapağı açmayın. Süre sonunda pişmediyse, pişirmeye devam edin.

11. Meyve ve bal ile süsleyip servis edebilirsiniz. Hatta, bir çikolata canavarı işeniz çikolata sosu ile de servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar