Avokadolu Çikolatalı Mus (Mousse)


İçinde işlenmiş şeker olmayan tarifleri çok severek deniyorum. Hele ki, pratik ve çikolatalı ise, bir kat daha değerli benim için. Pratik oluşu, bu tatlının pişirilmeden yapılmasından...

Ayrıca çok daha sağlıklı bir tatlı. Özellikle de çocuklar için. Çünkü içerisinde şifa deposu avokado var. Oğlum, normalde, avokadoyu sevmez. Ama bu tatlının içinde avokado olduğunu hiç anlamadı ve afiyetle de tüketti.

Peki bu ilginç tarife nasıl mı ulaştım? Birkaç yabancı sitede gördüm bu güzel lezzeti. Okuduğum tariflerden kendi damak tadıma göre bir tarif ortaya çıkardım.

Blogumdaki diğer avokadolu tarifler için, aşağıdaki tarif adlarının üzerine tıklayabilirsiniz. 

Avokadolu Kek
Avokadolu Çikolatalı Trüf

Malzemeler (5-6 porsiyon için):

1/2 (Yarim) su bardağı bitter damla çikolata
4 adet iyice olgunlaşmış avokado
1/2 (Yarım) su bardağı bal
1/2 (Yarım) su bardaği kakao
1/3  su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı vanilya
Çay kaşığının ucu ile tuz

Yapılışı:

1. Çikolatayı benmari usulü eritin.Yani çikolatayı yüksek ısıya dayanklı bir kaseye yerleştirin. Bu kaseyi de, içi su dolu bir sos tenceresinin veya sütlüğün üzerine yerleştirin. Sos tenceresi veya sütlüğü ocağa alın ve ocağın altını yakın. Çikolata eriyene dek suyu kaynatın. Çikolata eriyince, sos tenceresi veya sütlüğü ocaktan alın.  
2. Avokadoyu uzunlamasina ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. Bir kaşık yardımıyla avokadonun yumuşak kısmını kabuğundan sıyırıp bir mutfak robotuna veya rondoya alin.
3. Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip robotu/rondoyu çalıştırın. Tüm malzeme iyice karışınca rondoyu durdurun.
4. Dilerseniz, bir krema torbası yardımıyla şekiĺ verin.
5. Buzdolabında soğuduktan sonra nane yaprakları ve meyve ile süsleyip servis edebilirsiniz. Pişmeyen bir tatlı olduğu için kısa sürede, en geç 2 gün içinde tüketmenizi öneririm.

Afiyet olsun.












Yorumlar

Popüler Yayınlar