Yağsız Karnabahar Köftesi
Eğer evde karnabaharla arası hoş olmayanlar varsa ya da farklı bir karnabahar tarifi arıyorsanız, bu tarif tam da size göre. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Klasik karnabahar yemeğini tercih eden eşim bile çok beğendi tadını. Tabii ki çocuklar da... Bana göre diyete de uygun. Çünkü yağsız ve düşük kalorili. Ben, sadece, kullandığım yağlı kağıt biraz yapıştırdığı için, yapışmasın diye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağladım. O kadar... ;-)
Malzemeler:
1 küçük baş karnabahar
1/4 cup küçük tavla zarı şeklinde doğranmış kuru soğan (1 küçük soğan)
1/4 cup rendelenmiş parmesan peyniri (Ya da fırında çabuk erimeyen Manyas veya İzmir tulum peyniri)
1/4 cup rendelenmiş bayat ekmek
1 küçük yumurta
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Karnabaharın çiçek kısımlarını küçük parçalara ayırın ( Sert ve büyük dal kısımlarını kullanmayacaksınız). Karnabahar parçalarını suda bekletip süzün ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzu da ekleyip kaynamaya bırakın. Yumuşayıp haşlandığında süzgece alıp suyunu iyice süzdürün (Su kalmaması gerekiyor). Suları iyice süzülmüş karnabaharları bir rondo/robot yardımıyla parçalayın.
2. Derin bir kaba haşlanmış ve parçalanmış karnabahar parçaları, doğranmış soğan, parmesan peyniri, rendelenmiş ekmek ve yumurtayı alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurmaya başlayın.
Hamur özdeşleşince, aşağıda gördüğünüz gibi, köfte şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş ve dilerseniz 1 yemek kaşığı ile yağladığınız bir tepsiye köfteleri dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika, köfteler kızarana dek, pişirin.
Karnabahar köftesini birde böyle denemeliyim :)
YanıtlaSilKarnabahar kızartması çok güzel oluyoyor, eminim köftesi de çok lezzetli olmuştur, bunu deniycem, tarifiniz için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilhünerli tarifler