Yağsız Karnabahar Köftesi


Eğer evde karnabaharla arası hoş olmayanlar varsa ya da farklı bir karnabahar tarifi arıyorsanız, bu tarif tam da size göre. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Klasik karnabahar yemeğini tercih eden eşim bile çok beğendi tadını. Tabii ki çocuklar da... Bana göre diyete de uygun. Çünkü yağsız ve düşük kalorili. Ben, sadece, kullandığım yağlı kağıt biraz yapıştırdığı için, yapışmasın diye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağladım. O kadar... ;-)

Orjinal tarif ise, Just A Taste'ten. 


Malzemeler:

1 küçük baş karnabahar
1/4 cup küçük tavla zarı şeklinde doğranmış kuru soğan (1 küçük soğan)
1/4 cup rendelenmiş parmesan peyniri (Ya da fırında çabuk erimeyen Manyas veya İzmir tulum peyniri)
1/4 cup rendelenmiş bayat ekmek 
1 küçük yumurta
Tuz ve karabiber

Yapılışı: 

1. Karnabaharın çiçek kısımlarını küçük parçalara ayırın ( Sert ve büyük dal kısımlarını kullanmayacaksınız). Karnabahar parçalarını suda bekletip süzün ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzu da ekleyip kaynamaya bırakın. Yumuşayıp haşlandığında süzgece alıp suyunu iyice süzdürün (Su kalmaması gerekiyor). Suları iyice süzülmüş karnabaharları bir rondo/robot yardımıyla parçalayın. 

2. Derin bir kaba haşlanmış ve parçalanmış karnabahar parçaları, doğranmış soğan, parmesan peyniri, rendelenmiş ekmek ve yumurtayı alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurmaya başlayın. 


 Hamur özdeşleşince, aşağıda gördüğünüz gibi, köfte şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş  ve dilerseniz 1 yemek kaşığı ile yağladığınız bir tepsiye köfteleri dizin. 


Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika, köfteler kızarana dek, pişirin. 



Ev yapımı domates sosu/ketçapla veya yoğurtla servis edin. Afiyet olsun. 






Yorumlar

  1. Karnabahar köftesini birde böyle denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. Karnabahar kızartması çok güzel oluyoyor, eminim köftesi de çok lezzetli olmuştur, bunu deniycem, tarifiniz için çok teşekkür ederim.
    hünerli tarifler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar