Çikolatali Mus Kek




Bu keki, ikram ettiğim kişiler tadını o kadar güzel ve hafif buldular ki... Bir an önce tarifi bloguma yazmamı istediler... 


Yapımı çok pratik ve sadece 4 malzeme ile yapılan bu kek, "Muhakkak Denenmesi Gerekenler" listesinde.



Orjinal tarif ise, Rachel Allen'dan.

MALZEMELER:
300 gr küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata 
150 gr tereyağ
5 yumurta
50 gr pudra şekeri ya da robotta çekilmiş toz şeker

Üzerine serpmek için:
Kakao

yapılışı:

1. Fırını önceden 180 derecede  ısıtın. 20 cm çapında, kelepçeli bir kek kalıbının zemine yağlı kağıt yerleştirin ve kenarlarını tereyağ ile yağlayın. 


2. Bir sos tavasına su alıp kaynamaya bırakın. Çikolata ve tereyağı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve kaynamakta olan sos tavasının üzerine bu kabı yerleştirin. Arada karıştırarak tereyağ ve çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Erimiş çikolatayı ocaktan alın ve ılımasını sağlayın.


3. Yumurta ve şekeri ayrı bir derin kaseye alın. Mikser ile 10 dakika çırpın. 


4. Çikolata karışımını yumurta karışımına üzerine döküp bir spatula yardımıyla nazik bir şekilde alt üst ederek karıştırın.



5. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 20-22 dakika pişirin.



6. Fırından çıkınca, kalıbın soğumasını sağlayın. Üzerine kakao serpip servis edin.



Yorumlar

  1. Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar