Muzlu Bol Çikolatalı Muffin
Özellikle çocukların beslenme çantaları için ideal olan muffinleri bir de çikolatalı yapınca, dayanılmaz bir lezzete dönüşüyorlar. Tavsiyem, çikolatalı muffinlerinize bir de olgun muz eklemeniz. Muazzam derecede yumuşak bir doku elde ediyorsunuz. Tabii kokusu da cabası... Mutlaka denenmesi gereken tariflerden.
Malzemeler (24 adet muffin için):
2+ 1/2 cup (2,5 su bardağı) un
2/3 cup (1 su bardağından 2 parmak eksik) kakao
2,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
6 adet iyice olgunlanmış, küçük yerli muz (Anamur Muzu)
2/3 cup (1 su bardağından 2 parmak eksik) süzme yoğurt
2 büyük yumurta
1 cup (1 su bardağı) şeker
1/2 cup (Yarım su bardağı) sıvı yağ
2 çay kaşığı vanilya esansı
1 cup (1 su bardağı) bitter damla çikolata veya iri kıyılmış bitter çikolata
- Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 2 adet 12'lik muffin kalıbına muffin kağıtlarını yerleştirin.
- Un, kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını bir kaba eleyin ve karıştırın.
- Muzları bir çatal yardımıyla ezin.
- Geniş bir kasede ezilmiş muzları ve süzme yoğurdu iyice karışına dek çırpın.
- Yumurtaları, şekeri, sıvıyağ ve vanilyayı da ekleyip özdeşleşene dek çırpmaya devam edin.
- Un karışımı ve damla çikolataların/ kıyılmış çikolatanın 3/4'ünü ekleyip bir spatula yardımıyla alt üst edin (Sakın mikser kullanmayın. İyi bir muffinin sırrı, sıvı malzemenin çırpılmasından sonra, mikseri kullanmayı bırakıp, kuru malzemeyi ekleyip sadece spatula yardımıyla alt üst edip çırpmadan sıvı malzemeye kuru malzemeyi yedirmektir).
- Muffin kağıtlarının 3/4'ünü muffin hamuru ile doldurun. Muffinlerin üzeri geri kalan çikolataları da serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk pişirin. 20 dakikanın sonunda, bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmemişse 5 dakika daha pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!