Kaşarlı Poğaça
Yumuşacık bir poğaça tarifi isteyenlere...
Malzemeler:
30 gr (Yaklaşık 2 tepeleme yemek kaşığı) tereyağ
2,5 su bardağı un
1 paket (10 gr) instant maya
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağ ılık su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta (Sarısı ve akı birbirinden ayrılmış)
Yapılışı:
1. Tereyağını eritip soğutun.
2. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Havuzun içine, maya, yoğurt, toz şeker, su, tuz, yumurta akı ve kaşar peynirini alıp tüm malzeme özdeşleyinceye dek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp üzerine sıvıyağ sürün. Hamuru mayalanması için ılık bir yerde 30 dakika dinlendirin.
3. Sürenin sonunda küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
4. Poğaça hamurlarını 20 dakika tepside bekletip 2. kez mayalanmasını sağlayın.
5. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika (kızarıncaya dek) pişirin.
Afiyet olsun.
Feyza hanım merhabalar.
YanıtlaSilTarifinizi deniyordum, birşey dikkatimi çekti. Eritip soğuttuğumuz tereyağı da hamur karışımın içine girecek değil mi?
Teşekkürler.
Derya Hanim Merhaba,
YanıtlaSilEvet, kusura bakmayin. Yazmayi unutmusum. Rica ederim.
Feyza Hanim Merhabalar, kasar peynirini rendeleyerek hamurun icine mi karistiriyoruz yogurma esnasinda?
YanıtlaSilMerhaba Hansa Hanım,
YanıtlaSilEvet, aynen yazdığınız gibi. ;-)