Avokadolu Humus
Yalnız, bu mezeyi ne zaman servis edecekseniz, hemen öncesinde hazırlayın. Aksi takdirde, sanırım avokadodan, çabuk kararıyor.
Malzemeler:
2-3 su bardağı haşlanmış nohut
1 olgun ve yumuşamış avokado
2 çay kaşığı tuz
2 orta boy limonun suyu
1/4 su bardağı zeytinyağı (2 yemek kaşığı zeytinyağı süsleme için ayırın)
1 yemek kaşığı tahin
Süslemek için:
Kavrulmuş susam
Yapılışı:
1. Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkartın. Eğer dondurucudan çıkartılmış haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohutları yarım litre sıcak suyun içine bırakın (Bu sayede, nohutların kabukları kolaylıkla çıkacaktır). Kabukları çıkarılan nohutları bir robota alın.
2. Avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. Bir kaşık yardımıyla, avokadonun kabuğu dışındaki yumuşak kısmı robota aktarın.
3. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve tahini de ekleyip robotu yüksek hızda çaıştırın. Tüm malzeme iyice karışana ve özdeşleyinceye kadar robotu çalıştırın.
4. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin ve tercihe göre kavrulmuş susam ile süsleyin.
Afiyet olsun!
Yapılışı:
1. Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkartın. Eğer dondurucudan çıkartılmış haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohutları yarım litre sıcak suyun içine bırakın (Bu sayede, nohutların kabukları kolaylıkla çıkacaktır). Kabukları çıkarılan nohutları bir robota alın.
2. Avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. Bir kaşık yardımıyla, avokadonun kabuğu dışındaki yumuşak kısmı robota aktarın.
3. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve tahini de ekleyip robotu yüksek hızda çaıştırın. Tüm malzeme iyice karışana ve özdeşleyinceye kadar robotu çalıştırın.
4. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin ve tercihe göre kavrulmuş susam ile süsleyin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!