Petits Pots De Creme Vanille Tarifi
Tadına gelince... Bence akşam yemeği sonrasında tüketilebilecek sütlü tatlılardan. Tadı çok hafif gerçekten.
Bu nefis Fransız tatlısının tarifini Eat Love Jump adlı blogdan Türkçe'ye çevirdim (İnternette farklı tarifler var ama ben en pratik tarifi uyguladım). Orjinal tarif ise, La Tartine Gourmande'den alınmış.
Malzemeler (4 kişilik)
2 yumurta +1 yumurta sarısı
1/3 cup ( 1 su bardağının üçte biri kadar) toz şeker
2 cup (2 su bardağı) süt)
1 vanilya çubuğu (Bıçakla uzunlamasına ortadan kesilmiş ve çekirdekleri sıyrılmış halde)
1/3 cup ( 1 su bardağının üçte biri kadar) toz şeker
2 cup (2 su bardağı) süt)
1 vanilya çubuğu (Bıçakla uzunlamasına ortadan kesilmiş ve çekirdekleri sıyrılmış halde)
Yapılışı:
1. Sütü bir sos tenceresine döküp üzerine vanilya çubuğu ve çekirdeklerini bırakın. Kaynamaya başlayınca, ocağın altını söndürüp vanilyalı sütü soğuması ve vanilyanın aromasını süte iyice bırakması için bir kenara alın. Yarım saat sonra sütü süzgeçten geçirin.
2. Fırını önceden 160 derecede ısıtın.
3. Bir kasede yumurtaları ve yumurta sarısını şeker ile iyice çırpın. Çırpmaya devam ederken, sütü yumurta-şeker karışımına yavaşça ekleyin.
4. karışımı remekinlere, yani sufle kaplarına paylaştırın. Üzerinde köpük oluştuysa, köpükleri almaya özen gösterin.
4. karışımı remekinlere, yani sufle kaplarına paylaştırın. Üzerinde köpük oluştuysa, köpükleri almaya özen gösterin.
Sufle kaplarını, içerisinde sıcak su bulunan bir tepsiye yerleştirin (Su, kapların yarısına kadar gelmiş olmalı).
5. Tepsiyi fırına yerşetirip 35-40 dakika pişirin. Sürenin sonunda tatlıların ortası hala pişmemiş gibi görünebilir (Sufle kaplarını oynattığınızda tatlıların ortası hala yumuşak olacak ama soğuduğunda daha fazla kıvam alacaklar).
6. Sufle kaplarını soğumaya bırakın. Servis etmeden önce en az 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun!
Ellerine sağlık bu tatlı bizim Trakyalıların yöresel tatlısı kaymaçina hem de aynısı arkadaşım acaba hangisinden hangisine geçmiş?
YanıtlaSilTeşekkürler Özgen. Kaymaçina tatlısını duymuştum ama ne yedim ne de nasıl yapıldığını biliyorum. Ben de merak ettim şimdi. Bu tarifte herhangi kültürlerarası bir alışveriş mevzubahis mi?
Sil