Narlı Cheesecake-2





Daha önce de, Nar Soslu Cheesecake yapmıştım ama bu kez, o tarifi biraz daha değiştirip, süzme yoğurt ile daha hafif hale getirdim. Ağır tatlı sevmeyenlere tavsiyem, cheesecake yapımında süzme yoğurt kullanmaları. Bence, süt kreması işin içerisine girince, tatlılar biraz daha ağır oluyor.

Malzemeler:

2 paket tam buğday unlu veya yulaflı bisküvi
75 gr tereyağ
1 avuç ceviz

Cheesecake katmanı için:

400 gr labne peyniri
400 gr süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3 tepeleme çorba kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun suyu
1/4 su bardağı süt


Narlı Sos için:

1 su bardağından bir parmak eksik taze sıkılmış nar suyu
1 silme çorba kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Arzuya göre üzerini süslemek için nar taneleri

Yapılışı:

1. Öncelikle taban için bisküvileri ve cevizleri bir blender vaya mutfak robotu yardımıyla un ufak hale getirin. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında toz haline gelmiş kurabiyeyi soğumuş olan tereyağı ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı, içerisine yağlı kağıt döşediğiniz 24-25 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin (Dilerseniz, benim yaptığım gibi, bisküvi karışımını kalıbın kenarlarına doğru yükseltip bastırabilirsiniz de). Kalıbı en az 15-20 dakika buzdolabına koyun ve tabanın donması için bekleyin.




2. Labne peynirini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Sularının süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın. Suyu süzülmüş olan labne peynirini, 
süzme yoğurt, labne şeker, un, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyarak iyice karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve son olarak sütü katarak karıştırmaya devam edin.Yoğurtlu karışımı bisküvili kek tabanının üzerine dökün.



3. Kalıbınızın dışında kalan yağlı kağıdı da kalıbın kenarlarına kıvırın.

 Ardından, kalıptan daha büyük aliminyum folyo parçaları ile kalıbın dış kenarlarını bir kez daha sıkı bir şekilde sarın.



Kalıbı bu şekilde, içerisine yarım litre su konulmuş bir fırın tepsisine yerleştirin (Bu işlemleri yapmamızın nedeni, cheesecake'i su içerisinde pişirmek. Su içerisinde pişirmemizin nedeni de, cheesecake'in çatlamasını ve fazla pişip kenarlarının kalıba yapışmasını önlemek). 

4. Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri sararıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde ise cheesecake'i buzdolabına alın ve 1 gece buzdolabında bekletin.

5. Ertesi gün cheesecake'inizi kalıbından ayırın. 


6. Narlı sos için, tüm malzemeyi, pişireceğiniz kaba alın ve karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Sosu sıcakken soğuyan kekin üzerine sürün (Sosu çok  bekletirseniz donar ve sürülmez). Mümkünse, bu şekilde 2-3 saat daha buzdolabında bekletip nar taneleri ile süsleyin.




Afiyet olsun!















Yorumlar

  1. Ellerinize saglik,harika bir tarif yaratmissiniz..
    Azer

    YanıtlaSil
  2. Feyza'cım labne yerine 1 paket vanilyalı pudding (toz halinde) kullanmayı dene...labneden daha hafif oluyor

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık sağlık deposu bir cheesecake olmuş sevgşler

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı sabahlar, narlı cheesecakeniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Azer, Özgen ve Sefa,

    Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler. :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ozz,

    Sanırım tanışıyoruz ama ben çıkaramadım. Toz ürünleri pek sevmiyorum, ne yazık ki. :(

    Öneri için yine de teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    Ben dün narli cheescake tarifini denedim. Ve sonuç mükemmel oldu. Sizin fotograflarinizla bire bir aynı sonucu aldım. Detaylı anlatiminiz ve emeğiniz için teşekkürler.

    Damla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar