Çilekli ve Yoğurtlu Pratik Dondurma



Sıcaklardan bunaldığımız şu günlerde, hem biz yetişkinler, hem de çocuklar için sağlıklı ve serinletici bir seçenek...


Malzemeler: 

1 su bardağı küçük doğranmış çilek (Dilerseniz frambuaz, böğürtlen, vişne, şeftali ve kayısı gibi diğer meyveleri de kullanabilirsiniz. Kullandığınız meyvenin ekşiliğine göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı toz şeker
1  su bardağı sulu olmayan yoğurt
2 yemek kaşığı bal

Yapılışı: 

1. Doğranmış çileği bir sos tenceresine alın ve üzerine toz şeker serpin. 10 dakika, bu şekilde, çileklerin suyunu salması için bekletin. 

2. Sos tenceresini ocağın en küçük gözüne alın ve kısık ateşte, reçel kıvamını alana dek, çilekler yumuşayıp biraz koyulaşana kadar pişirin. Pişmiş çilek sosunu soğumaya bırakın. 

3. Yoğurt ve balı bir blender yardımıyla iyice karıştırın. 

4. Dondurma kalıplarına ilkönce yoğurt karışımından başlayarak, karışımları ard arda dökün. Bu şekilde daha güzel bir görüntü elde edeceksiniz. 

5. Dondurduğunuz kalıplara dondurma çubukları veya pipet batırın. Buzluk veya deep-freeze'de 4-5 saat dondurun. Sürenin sonunda çubuklarından tuttuğunuz dondurma kalıpları buzdolabından çıkartıp sıcak akan musluk suyunda 1 dakika tutun (Bu sayede, dondurma çubukları kalıplarından kolaylıkla çıkacak). Dondurmanın erimesine izin vermeden hemen tüketin. 


Afiyet olsun! 














Yorumlar

Popüler Yayınlar