Süt Kremalı Limonlu Tatlı (3 Malzemeli Pratik Tatlı)
Benim birkaç değişiklik yaparak uyguladığım orjinal tarif, What Jessica Baked Next'te.
Malzemeler (2-4 kişilik):
300 ml süt kreması (1 paket + yarım paket)
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
75 gr pudra şekeri (Pudra şekeri yoksa, rondo veya robotta toz şekeri çekerek kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Süt kreması, rendelenmiş limon kabuğu ve pudra şekerini sütlüğe alın ve arada sırada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynama noktasına ulaşınca, 3 dakika kaynatın ve sütlüğü ocaktan alın. Limon suyunu da ekleyip hızlıca karıştırın. Servis yapacağınız kaselere ya da küçük kuplara pişirmiş olduğunuz sosu dökün ve en az 4 saat buzdolabında bekletin (1 gün beklettiğinizde, daha iyi sonuç veriyor). Soğumuş olan tatlılarınızı , nane yaprakları, frambuaz veya çilekle süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!