Muzlu Pancake
Bizim evde, haftasonları, kahvaltı için farklı tarifler itina ile denenir. İşte bu tarif de, "Olgun Muz Kurtarma Operasyonu" icin birkaç haftasonu denendi ve çok sevildi.
Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif, http://www.kitchentreaty.com/fluffy-banana-pancakes/print/ 'de.
Malzemeler (10-12 pankek için):
1 cup (1 su bardağı) buttermilk*
1,5 yemek kaşığı oda ısısında erimiş tereyağ
1 adet çatalla ezilmiş olgun muz
1 yumurta
1 cup + 1/4 cup (1 su bardağı + 1/4 su bardağı beyaz un (Orjinal tarifte, tam buğday unu kullanılabileceği de yazıyordu, ama ben denemedim)
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
*Buttermilk hazirlamak icin: 1 cup süt + 1 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
Servis etmek için:
Muz dilimleri ve bal
Yapılışı:
1. Buttermilk'i hazırlamak için sütün içerisine sirkeyi koyup 10 dk bekletin.
2. Sürenin sonunda, buttermilk, tereyağ, çatalla ezilmiş muz, yumurta, un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu derin bir kaseye alıp bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırın (Elektrikli çırpıcı kullanmayın. Zira, malzemeler fazla karışmamalı). Karışımı dinlenmesi için, bir kenarda 5 dakika bekletin.
3. Ocağa yanmaz-yapışmaz tavayı alıp ısıtın. Eğer çabuk ısınan bir tava kullanıyorsanız, pankekleri pişirmek için ocağın altını kısın (Aksi takdirde, pankekler yanar). İlk pancake'i pişirmeden önce bir çay kaşığı tereyağ ekleyip tavanın yağlanmasını sağlayın. Ama sonrasında tereyağ kullanmanıza gerek yok. Çünkü pankek hamurunun içerisinde zaten tereyağı var. Kepçe yardımıyla, pankek hamurundan yarım veya 1/3 kepçe alıp ısınmış tavaya dökün. Üzerinde kabarcıklar oluşunca ters çevirip öbür tarafını da pişirin.
4. Muz dilimleri ve balla servis edin.
Afiyet olsun!
Haftaya pazar mutlaka deneyeceğim çok lezzetli görünüyor....ailecek Tatliyi seven bireylerden olusuyoruz:)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Bloğunu takibe aldım cnm bende beklerim...
Sevgili Ümmü,
YanıtlaSilZiyaretin ve güzel sözlerin için teşekkürler.