Bol Çikolatalı Tart


  • Eğer benim gibi bir çikolata düşkünü iseniz, bu enfes çikolatalı tartı kesinlikle denemelisiniz. Kendinizi bir dilim daha yememek için zor tutacaksınız. 

  • Tart hamuru badem/ fındık tozu ile yapıldığı için kıtır kıtır. Çikolatalı ganaj kreması da, tam da yoğun tattan hoşlanan çikolataseverler için...

Benim kendime göre uyarlayarak denediğim orjinal tarif ise, Drizzle and Dip'te. . 


  • Malzemeler: 

Tart hamuru için: 

  • 120 gr tereyağ
  • 90 gr robotta veya rondoda çekilmiş toz şeker
  • 15 gr badem veya fındık tozu (Fındık veya bademi robot veya rondoda çekerek elde edebilirsiniz) 
  • 1 yumurta 
  • 240 gr elenmiş un (60g + 180g) 
  • 1 çimdik tuz

Ganaj çikolata kreması için: 

  • 300 gr bitter çikolata (Tercihen % 70 kakao içeren)
  • 200 ml süt kreması (1 küçük paket) 
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı bal 

Süslemek için: 

Kakao veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı: 

1. Tereyağı, mikserle derin bir kasede çırpın. 

2. Tereyağ kasesine toz şeker, badem/ fındık tozu, yumurta, tuz ve unun 60 gr'ını ekleyip mikserle ile çırpmaya devam edin. Tüm malzeme iyice karışınca, kalan 180 gr unu da ekleyip katıştırmaya devam edin. 

3. Hamuru unlanmış bir zemine alın ve biraz daha yoğurun. Bu aşamada dilerseniz, unlanmış zeminde merdane yardımıyla hamuru tart kalıbınızın ölçüsünde (22 cm çapında) açın. Ya da, benim gibi hamur açmaya üşenenlerdenseniz, hamuru tart kalıbının içine yerleştirip avuç içinizle bastırarak tart kalıbına yerleştirin. 




4. İçine hamur yerleştirilmiş tart hamurunu deep freeze'e/ buzluğa kaldırıp 1 saat bekletin. Sürenin sonunda, bir çatal yardımıyla hamura delikler açın (Bunu yapmamızın nedeni, hamurun kabarmasını önlemek). Bu işlemden sonra, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. 




5. Tart hamurunu fırından çıkarttıktan sonra iyice soğutun. 

6. Ganaj çikolata kreması için, çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyince balı da ekleyin ve karıştırın. Süt kremasını d ekleyin ve yine iyice karışına dek karıştırın. 

7. Çikolata kreması sıcakken, pişmiş tart hamurunun içine dökün. 




8. Bu şekilde bir gece bekletin. 



Beklemiş olan tartın üzerine kakao serpin veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.






9. Tartı düzgün bir şekilde kesebilmek için, kaynar suya batırılmış ve suyu peçete ile alınmış bıçak ile kesmeyi unutmayın. 


Cheesecake veya tartlarını muntazam bir şekilde dilimlemek için, sıcak bıçak kullanmak da işin ipucu. ;-)




Afiyet olsun! 





















Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Özgül,

    Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler. :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar