Damla Çikolatalı Portakallı Pratik Kek
Ben, portakal ile çikolatayı birbirine çok yakıştırırım lezzet olarak. Kışın da portakalları lezzetleri çok denerim. Bu tarifi, Kwanster adlı blogda gördüğümde, çok pratik olduğu için hemen denemeye karar verdim. Ama tatmadan önce de, tadı hakkında biraz şüphe duydum açıkçası. Portakal, kabuğuyla beraber kullanıldığı için, kabuğun acımtırak bir tat bırakabileceğini düşündüm. Ama, ince kabuklu portakal kullandığım için, şüphelerim doğru çıkmadı. Aksine, enfes bir lezzet ortaya çıktı. Eğer bu keki deneyecekseniz, muhakkak ince kabuklu portakal kullanın. Ayrıca, benim kendime göre uyarladığım orjinal tarifte, sadece tereyağı kullanılmış. Ama ben daha nemli kekleri sevdiğim için tereyağ miktarını azalttım ve zeytinyağı da kullandım. Eğer sadece tereyağ kullanacaksanız, tarifteki zeytinyağını çıkartıp 200 gr tereyağ kullanabilirsiniz.
Malzemeler (Kullanacağınız su bardağı 240 ml'lik olmalı):
1 tane ince kabuklu orta boy portakal
60 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da dilediğiniz bir sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 oda sıcaklığında yumurta
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
2. Bir portakalı yıkayın ve kurulayın. Portakalın kabuğunu soymadan, iri doğrayıp bir rondo veya robot yardımıyla parçalayın.
3. Robotun içine tereyağ, zeytinyağ ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
5. Karışımı bir kaseye alıp üzerine un ve kabartma tozunu eleyin ve bu kez bir el çırpıcısı yardımıyla yavaşça çırpın. Un ve kabartma tozunun karışıma yedirilmesi yeterli (İyi bir kekin sırrı, un ve kabartma tozu ekledikten sonra çok çırpmamaktır).
6. Damla çikolatalardan bir avuç ayırıp geri kalanını hamura ilave edin ve el çırpıcısı yardımıyla hamuru alt üst edin.
7. Dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp içerisine kalıbın ebatlarına uyacak şekilde kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin (Yağlı kağıt, kekinizin piştikten sonra daha muntazam çıkmasını sağlayacak).
8. Hamuru kek kalıbına döküp ayırdığınız damla çikolataları da üstüne serpin.
9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. 50 dakikanın sonunda, kürdan testi uygulayıp kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende yaptım. Evde çikolata yoktu. Yinede şahane oldu. Misafirlerim de çok beğendi. Teşekkürler :)
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ama denedim harika oldu
YanıtlaSilFeyzacigim bu tarifini denedim.Cok da begendik.Tarif icin tesekkurler :)
YanıtlaSilGulzade
Sevgili Bay Günlük,
YanıtlaSilTeşekkürler!
Sevgili Didem ve Zehra Hanımlar,
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim. Ellerinize sağlık!
Sevgiler...
Gulzadeciğim, beğenmenize sevindim. Ellerine sağlık!
YanıtlaSilSevgiler...
Feyza hanim tarifinizi bugün denedim ve nefis oldu, paylasiminiz icin tesekkür ederim :)
YanıtlaSildün akşam bu tarifi yaptım. hayatımda yaptığım en kolay kek oldu diyebilirim, yumurtaları şekerle çırpma zahmetinden kurtardı beni, tadına bayıldık, tarif için çok teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilBu keki birkaç seferdir yapıyorum. En son muffin olarak denedim, her şekli çok güzel. Tarif için teşekkürler :) - Ahu
YanıtlaSilSevgili Norfilhob, Ebygale ve Ahu\
YanıtlaSilHer birinize ziyaretiniz ve guzel sozleriniz icin cok tesekkurler. Tarifi uygulayip begenmenize cok sevindim.
Sevgiler...
Bütün yaz kış gelse de portakal çıksa diye bekledim �� geçen yıl çok geç keşfettim ☺️ Tarifleriniz harika �� bu tarz uyarlamaları bekliyorum sık sık ��
YanıtlaSilMuhtesemm bisey bu suan mutluliktan havalara ucacam bu nasl bir lezzettt??????
YanıtlaSilÇOok güzel olduuu...Teşekkürler.
YanıtlaSilUzun zamandır yapmadım. Biraz sonra gelecek olan misafirlerime yapıp sunacağım. Çok kolay bir kek olması ekstra avantaj.
YanıtlaSilKeki yaptim.cok guzel oldu.Ev mis gibi portakal koktu.Ben buzluga portokal koymustum Limonata yaparken kullanmak uzere.Onunla yaptim.Tesekkur ederim guzel tarifiniz icin
YanıtlaSil