Armutlu Bademli Çikolatalı Unsuz Kek


Şu sonbahar mevsiminde çikolata, armut ve bademin birlikteliğinden doğan enfes bir unsuz kek...
Orjinal tarif, Retzipes'de...

Malzemeler:

85 gr tereyağı+ 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (Kalıbı yağlamak için)
85 gr çikolata 
85 gr robotta çekilmiş toz şeker+ 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Kalıba serpmek için)
3 yumurta (Akları ve sarıları ayrılmış)
1 çimdik tuz
85 gr toz badem (Kabukları soyulmuş çiğ bademi robotta çekerek elde edebilirsiniz)
3 adet kabukları soyulmuş armut

Yapılışı: 

1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 24 veya 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Dilerseniz tabana yağlı kağıt da koyabilirsiniz. Ardından, 1 yemek kaşığı pudra şekerini kalıbın her yerine eleyin.

2. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın. 

3. Yumurta sarılarını 85 gr şeker ile çırpıp çikolata karışımına ekleyin ve yine çırpın. Toz bademi de ekleyip çırpmaya devam edin. 

4. Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir çimdik tuz ile iyice çırpın. Kar beyazı haline alana dek çırpmanız gerekli (Beze hamuru gibi). Yumurta akından 1 kaşık alıp çikolatalı karışıma karıştırarak yedirin. Geri kalan yumurta akını çikolatalı karışıma ilave edip hep aynı yöne olmak üzere alt üst edin (Aman çırpmayın; yumurta aklarını söndürmeyin). 

5. Karışımı kelepçeli karışıma aktarın. 

6. Kabukları soyulmuş armutları uzunlamasına ikiye bölün. Armutların ortalarındaki çekirdekleri çıkartın. Geniş kısımları aşağıya gelecek şekilde çikolatalı hamurun üzerine hafifçe yerleştirin (Fotoğrafta gördüğünüz gibi). 




7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. 










Yorumlar

  1. Ellerine sağlık, çok marifetlisin arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Feyzacım

    YanıtlaSil
  3. Retzipes'in basit ama leziz tariflerini ben de çok beğeniyorum.. Senin elinden de şahane çıkmış..

    YanıtlaSil
  4. Bu unsuz keki ben de çok sık yapıyorum ama meyveli denememiştim, güzel görünüyor, ellerinize sağlık...mutlu bayramlar dileklerimle...

    YanıtlaSil
  5. 85 gr çekilmiş toz şekeri napıcaz peki? Ben senin dediklerini takip ederek yapıyorum herşeyi, en son keki fırına yerleştirdim, bi baktım ki şeker açıkta kalmış. Çıkartıp sonradan ekledim şekeri, şimdi pişiyor, bakalım nasıl olacak 😄😄😄

    YanıtlaSil
  6. Biraz dağılıyor dilimlerken ama tadı süper, tüm tariflerin harika Feyzacığım, emeğine sağlık...😊👍
    Özgür Benli

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Özgürcüğüm, kusuruma bakma. Unutmuşum şekeri hangi aşamada katılması gerektiğini. Şimdi düzelttim tarifi. Kekin tadının güzel olduğuna sevindim. Senin de ellerine ve emeğine sağlık!

    YanıtlaSil
  9. Canım benim ne demek, sayende buralarda iyi aşçı diye sükse yaptım :) şeker sorunu hala çözülmemiş bu arada tarifte, tekrar bak istersen..,öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  10. Ben de seni öpüyorum, Özgürcüm. :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar