Peynirli Kraker
Bu tarifi, Brown Eyed Baker'da gördüğümde, "Oğlum ve kızım için hemen denemeliyim!" dedim. Az malzeme ile yapılan bu tarif sonucunda, bol miktarda küçük peynirli krakerlerimiz oldu.
Bu güzel atıştırmalığı, özellikle çocukların beslenme çantaları için öneriyorum.
Malzemeler :
*1 cup= 240 ml'lik su bardağı
200 gr çedar peyniri (Ben Pınar Cheddar kullandım. Ama çedar peyniri bulamazsınız, kolayca erimeyen, eski kaşar da kullanabilirsiniz)
1/4 cup* (çeyrek su bardağı) erimiş tereyağ
1 cup (1 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Çedar peynirini rendenin daha kalın tarafı ile rendeleyin.
2. Rendelenmiş çedar peyniri, tuz ve tereyağı mikserle ile çırpın. Unu da ekleyip yoğurun. Toparlaması zor bir hamur olursa, 1-2 kaşık soğuk su ilave edebilirsiniz. Hamuru streç filmle sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
3. Sürenin sonunda hamuru ikiye ayırın. Her bir parçayı 3 mm kalınlığında, yağlı kağıt üzerinde, merdane ile açın. Bir tırtıklı kesici yardımıyla, hamurdan her bir kenarı 1 veya 2 cm olacak şekilde kareler kesin.
4. Yağlı kağıt veya silikon mat üzerine aldığınız ve birbirinden ayırdığınız hamur karelerini,
Ağzı kapalı teneke bir kutuda, 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
merhaba, bu tarifinizde beyaz peynir kullanabilir miyiz acaba?
YanıtlaSilBen bunu tuzsuz yapar oğluma yediririm :)
YanıtlaSilMerhaba Şule Hanım,
YanıtlaSilBeyaz peynir olmaz, maalesef. Eski kaşar kullanabilirsiniz.
Merhaba Leyla Hanımş
YanıtlaSilafiyet olsun şimdiden oğlunuza. ;-)
Merhaba Feyza hanım
YanıtlaSilTarifinizi yulaf kepeği ile yaptım, çok lezzetli oldu ama tırtıklı kesici bulamadım, şekilleri de güzel olsun istiyorum, tavsiyeniz var mı
Sevgiler, Pınar