Frambuazlı Brownie


Çikolata ve ekşi tatların uyumuna bayılıyorum. Frambuazla denediğim bu brownie'yi dilerseniz siz vişne ile de yapabilirsiniz. ;-)
Malzemeler:

150 gr tereyağ
160 gr (2 kare paket) parçalara ayrılmış bitter çikolata 
80 gr  (1 kare paket) parçalara ayrılmış sütlü çikolata
250 gr (1 su bardağı) toz şeker 
3 yumurta
100 gr (yaklaşık 3/4 su bardağı) un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
150 gr frambuaz (Dondurulmuş kullanıyorsanız, biraz erimesini bekleyin)

Yapılışı:

1. Tereyağ, bitter ve sütlü çikolata ve toz şekeri bir sos tenceresine alıp kısık ateşte arada karıştırarak karışımın erimesini sağlayın.

Karışımı, ılınana dek bir kenarda bekletin. 


2. Ilımış olan çikolata karışımına yumurtaları tek tek kırıp her yumurtadan sonra bir el çırpıcısı ile karıştırın. 

3. Karışıma un ve kakaoyu da ekleyip yine el çırpıcısı ile karıştırın. 



4. Karışıma frambuazların yarısını ekleyip alt üst edin. 



5. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir dikdörtgen veya kare borcam veya fırın kabına dökün. 



Üzerine kalan frambuazları dilediğiniz şekilde döşeyin. 



6. Önceden ısıtılmış  180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 






Afiyet olsun! 







Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar