Karadutlu ve Limonlu Cheesecake




Taze karadut, şu sıralar pazar tezgahlarında sıkça bulunan bir meyve. Ekşimsi tadıyla, reçellere, pastalara, cheesecake'lere hoş bir tat katan karadutu dilerseniz, mevsiminde temizleyip buzluğa atabilirsiniz. Sonra da istediğiniz zaman çıkartıp kullanabilirsiniz.

Bence karadut, özellikle dondurmalarda ve tatlılarda limona çok güzel eşlik eden bir lezzete sahip. O yüzden, bu tarifi de, tüm ekşi tatlıları sevenlere öneriyorum. 

Malzemeler:

Tabanı için:

1,5 paket Burçak Bisküvi
75 gr tereyağı

Kreması için:

2 paket labne peyniri (400gr.)
1 kutu süt kreması (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)

Karadut sosu için:

1 su bardağı taze veya donmuş karadut
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 çay bardağı soğuk su

Yapılışı:

1. Öncelikle taban için bisküviyi (eğer varsa robotunuzda) un ufak hale getirin. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında toz haline gelmiş bisküviyi soğumuş olan tereyağı ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı, içerisine yağlı kağıt döşediğiniz 25 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirip buzdolabına kaldırın.

2. Labne peynirlerini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Sularının süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın. Suyu süzülmüş olan labne peynirlerini,kremayı ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpın. Sonra sırasıyla yumurta, limon kabuğu, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı öncesinde kelepçeli kalıbın içinde hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. Isıya dayanıklı küçük bir kabın içerisine su doldurup fırının tabanına bu kabı bırkaın (Bu su, zamanla buharlaşıp fırının içinin nemlenmesini sağlayacak ve cheesecake'inizin çatlamasını önleyecektir). Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz cheesecake'i 1 gece buzdolabında bekletin (Tabii ki sabredebilirseniz :)).

3. Ertesi gün sabah karadut ve şekeri eriyinceye kadar pişirin. Ayrı bir kapta su ve nişastayı karıştırın. Nişastalı karışımı yavaşca eriyen böğürtlen sosunun içine dökün. Bu karışımı kısık ateşte 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğiniz cheesecake'in üzerine dökün. Bu şekilde, yaklaşık 5-6 saat daha buzdolabında bekletin (Zor ama:)). Sonra da dostlarınızla, kahve eşliğinde cheesecake'inizin tadına varın:) 







Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Dün akşam yaptım eşim 1 gece bile bekleyemedi yarısı gitti bile.o kadar lezzetliydi.tarif için çok teşekkür ederim.fotografini da görmenizi isterdim ama ekleyemedim.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi bugün denedim, kremasına bir buçuk tatlı kaşığı dut püresi karıştırarak yaptım, gerçekten harika oldu. Normalde cheesecake sevmem ama dut püresini değerlendirmek için yaptım, tarifinizle cheesecake'i sevdim diyebilirim. Ellerinize sağlık, tarif için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar