Şeftali Soslu Puding
Sıcak yaz günleri yaklaşmakta... Bu sıcak günlerde, şöyle soğuk ve hafif bir yaz tatlısı yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise, bu pratik tarif tam da size göre. ;-)
Dilerseniz, bu tatlıyı, dilediğiniz diğer yumuşak meyvelerle (çilek, kırmızı erik, kayısı vb.) de yapabilirsiniz.
Malzemeler (6 kişilik):
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
Sosu için:
2 büyük şeftali
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1. Nişasta, şeker, yumurta ve 1 su bardağı soğuk sütü bir blender/çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Orta boy bir tencereye geri kalan sütü döküp hazırladığınız karışımı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya dek (göz göz olana dek) pişirin.
2. Pişen muhallebiyi cam kaselere/kupalara bölüştürerek soğumaya bırakın.
3. Şeftalililerin kabuklarını soyup küp küp olacak şekilde küçük doğrayın. Küçük bir tencerede şekerle karıştırarak pişirin. Şeftali sosunu muhallebilerin üzerine döküp soğuk servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!