Enginar Ezmesi
Eğer benim gibi fazla boş zamanı olmayıp pratik tarifler peşindeyseniz, işte bu tarif tam size göre... Hele ki dolabınızda hazır, haşlanmış enginarınız varsa, 5 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalık... İster akşam yemeğinde meze veya garnitur olarak tüketebilir, ya da kahvaltı veya beş çayında ekmeklerin üzerine dip sos gibi sürebilirsiniz. Ailecek çok beğendiğimiz bu tarifi, enginarın bollaşmaya başladığı bu mevsimde tüm takipçilerime öneriyorum. ;-)
Malzemeler:
2 temizlenmiş enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Su
Yarım limonun suyu
1 iri diş sarımsak
2 taze soğanın yeşil kısmı
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı ceviz
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 silme yemek kaşığı galeta unu ya da ince çekilmiş ekmek kırıntısı
Tuz, karabiber
Üzerine:
Zeytinyağında bekletilmiş pulbiber (10 dk bekletmeniz yeterli)
Yapılışı:
1. Enginarları bir tencereye alıp, üzerini geçmeyecek kadar su, limon suyu ve zeytinyağı ile haşlayın. Soğuması için bir kenara alın. Ya da bir gece önce haşlayıp buzdolabına saklayabilirsiniz.
2. Bir mutfak robotu veya rondonun içine haşlanmış ve soğumuş olan enginarları alıp üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeler özdeşleyinceye kadar (macun kıvamını alana dek) 2 dakika kadar) robotta çekin.
3. Enginar ezmesini bir kaba alıp zeytinyağı içinde bekletilmiş pul biber ile süsleyin.
Elinize sağlık, deneyeceğim.
YanıtlaSilTesekkurler Elif Hanım
YanıtlaSilMerhaba takipteyim, bana da beklerim
YanıtlaSilhttp://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/
Feyza'cığım, tarifi denedim ve çok beğendim. Paylaştığın için çok teşekkürler.
YanıtlaSilİrem T.
Feyza'cığım, tarifi denedim ve çok beğendim. Paylaştığın için çok teşekkürler.
YanıtlaSilİrem T.