Labneli Elmalı Kek
Bu tarif, aslında geçen yıl denediğim, ama bir türlü yayınlamaya fırsat bulamadığım bir kek tarifi. Elmanın bol olduğu şu günlerde hepinize tavsiye ederim bu yumuşacık keki.
Orjinal tarif Lulu the Baker'da.
Malzemeler:
1+ 3/4 cup* toz şeker
1/2 cup* tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1 paket (200 gr) labne peyniri
2 büyük boy yumurta
1+1/2 cup* un
1+ 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
3 cup* kabukları soyulmuş küçük doğranmış elma (tercihen ekşi elma)
*1 cup= 250 ml'lik su bardağı
Yapılışı:
1. Şekerin 1,5 cup'luk (1+1/2 cup) kısmını, tereyağı, vanilya ve labne peynirini iyice çırpın.
2. Her defasında 1 yumurta olmak üzere, yumurtaları ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra iyice çırpın. Başka bir kasede, un, kabarma tozu ve tuzu karıştırın (Ben kuru malzemelerin havalanması için hepsini beraber bir kaseye eliyorum).
3.Un karışımını, daha önceden çırptığınız peynirli karışıma ekleyip, mikserin düşük hızıyla çırpın.
4. Küçük bir kasede, tarçın ve geri kalan toz şekeri (1/4 cup toz şeker) karıştırın. Tarçınlı karışımdan 2 yemek kaşığı alıp kabukları soyulmuş küp küp kesilmiş elmaların serpin ve elmaları alt üst edin.
5. Kek hamurunu, yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kabın içine döküp üzerine tarçın ve toz şekerli elmalı karışımı eşit bir şekilde yayın.
6. Önceden ısıtılmış, 175 derece fırında 1 saatin biraz üzerinde pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayabilirsiniz. İyice soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın.
Afiyet olsun!
farklı tarifler paylaşıyorsunuz , sizi takipteyim ;) kolaylıklar diliyorum
YanıtlaSilSevgili kakao, çok teşekkürler!
YanıtlaSilHarika oldu.ben biraz ceviz de koydum :)
YanıtlaSil