Kaymaklı Ayranlı Poğaça
Kahvaltı, çay saati veya çocukların beslenme çantaları için güzel bir poğaça tarifi...
Malzemeler (20 poğaça için):
125 gr. tereyağ
1,5 su bardağı koyu ayran
2 çorba kaşığı kaymak
1 yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un (Un miktari, ayranin koyuluguna bagli)
İç malzeme için:
Rendelenmiş beyaz peynir
Kıyılmış dereotu veya maydanoz
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Susam ve çörekotu
Yapılışı:
1. Tereyağını eritip soğutun.
2. Geniş bir kabın içine tereyağı, kaymak, ayran ve yumurtanın akını alıp çırpıcı ile karıştırın.
3. Karışıma, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edince, kabın üzerini örtüp bir kenarda en az 20 dk bekletin.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yassı şekil verin. Hamurun tam ortasına, dereotlu/maydanozlu içten 1 çay kaşığı koyup kapatın ve sıkıca kenarlarını bastırın.
5. Poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Nefis bir pogaca olmus. Elinize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSildenenecek tariflerden bir tanesi eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine saglik arkadasim bende bugun deneyecegim
YanıtlaSil