Kakaolu ve Antep Fıstıklı Koko



Bu tarifi iki kez denedim, her defasında da çok başarılı oldu sonuç. O yüzden gönül rahatlılığıyla bu pratik tarifi sizlere tavsiye edebilirim. Ayrıca içerisinde hiç yağ ve un olmaması da başka bir sebep bu tarifi önermem için. Bir de, çay menülerinde, bir taşla iki kuş vurup aynı malzemeden iki çeşit ikram hazırlamak isterseniz, bu tarif ideal olanlardan biri...

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kokoları bugün öğrencilerime yılbaşı partisinde sundum. Antep fıstıklı olanı 10 üzerinden 10, kakaolu olanı ise 9.75 puan aldı. :))) Açıkçası, ben de öğrencilerime katılıyorum. Antep fıstıklı olanı daha da yumuşak ve lezzetli oldu sanki. Eğer siz tümünü antep fıstıklı yapmak isterseniz, yumurta akı+şeker karışımına 2 cup hindistan cevizi+1 cup toz antep fıstık kullanın. 

Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif, Semaver'de. Blogun sahibi Hatice arkadaşıma buradan çok teşekkür ediyorum. 

Malzemeler (Yaklaşık 30 adet küçük koko için): 

3 yumurta akı
1 cup'tan (1 su bardağından) bir parmak eksik toz şeker

Antep Fıstıklı koko için: 
1 cup (1 su bardağı hindistan cevizi)
1/2 cup (yarım su bardağı toz antep fıstık) 

Kakaolu koko için: 
Antep Fıstıklı koko için: 
1 cup (1 su bardağı hindistan cevizi)
20 gr kakao (Yaklaşık 1 tepeleme yemek kaşığı kakao)

Bulamak için: 

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: 

1. Yumurta akları ve toz şekeri, elektrikli bir çırpıcı yardımıyla, kar beyazı olana dek çırpın. 

2. Yumurta-şeker karışımının yarısını ayırıp, kalan karışıma 1/2 cup toz antep fıstık ve 1 cup hindistan cevizini ekleyip bir spatula yardımıyla iyice alt üst edin. 

3. Kakakolu koko için de, 1 cup hindistan cevizi ve 20 gr kakaoyu ayırdığınız yumurta-şeker karışımına ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. 

4. Her iki karışımı da, buzluğa kaldırıp yarım saat bekletin (Bu işlem, şekil vermenizi kolaylaştıracak). Zamanınız varsa, buzdolabında 2 saat de bekletebilirsiniz. 

5. Buzluktan/buzdolabından aldığınız karışımlardan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın. 


6. Yağlı kağıda serilmiş fırın tepsisine kokoları yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dakika pişirin. Bu süreyi aşmaması çok önemli. Çünkü fazla pişerse, kokolar sertleşebilir. 


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun! 














Yorumlar

  1. Eline sağlık canım mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  2. Nefis gozukuyor. En kisa zamanda bu nefis lezzet yapilip tadilmali. Elinize emeginize saglik. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. En kısa zamanda denemeli süper görünüyor ellerine sağlık Feyzacım :)

    YanıtlaSil
  4. Feyzacım IG'dan yazmıştım, buradan da yazayım harika görünüyorlar, deneyip beğenmene çok sevindim, fotoğraflar da harika:)
    Kakaolular çok yumuşak kıvamda olursa beklerken pudra şekerini emdiği için daha fazla pudra şekerine bulayınca dışındaki şekerden dolayı biraz sert olabilir. Hamuru dolapta iyice sertleşene dek bekletip hızlı hareketlerle yuvarlayabilirsin, hatta ben kasenin altına bir buz akusü yerleştirip öyle hazırlıyorum:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Lezzetinden çatlamış bu kurabiyeler :)

    YanıtlaSil
  6. Gaziantep fıstıklısını merak ettim... :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, elinize saglik öncelikle , acaba bu karisimi 1 gun oncesinden hazirlayip buzdolabinda bekletip ertesi gun yapsak okur mu? Bir de titrtil kurabiyenin sekli gibi sikma aparati kullanip tirtil sekli versek tutar mi bi fikriniz var mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar