Pastirma Canaginda Yumurta
Pastirmayi pek sevmem, ama eve Kayseri'den hediye gelince, degisik ne yapayim dusundum ve bu tarif cikti. Yiyenler cok begendi. Yumurta veya pastirma ile degisik bir sunum ariyorsaniz, bu tarif tam size gore.
Malzemeler:
Her bir pastirma canagi icin 1 yumurta
Her bir canak icin 3-4 dilim ince dilimlenmis pastirma
Tuz
Tereyagi
Suslemek icin:
Maydanoz
Yapilisi:
1. Firini onceden 200 derecede isitin.
2. Muffin kaliplarini tereyagi ile hafif yaglayin.
3. Pastirma dilimlerini muffin kaliplarina ister capraz, ister canak olacak sekilde yerlestirin.
4. Herbir canagin icine bir yumurta kirip, uzerine tuz serpin.
5. Firinin isisini 180 dereceye dusurup yumurtalar istediginiz kivama ulasincaya dek pisirin.
6. Maydanozla susleyip sicak servis edin.
Afiyet olsun!
Harikasiniz! Keske böyle sevilmeyen pastirmalalri hemen löpletebilsek! Biz cok severiz nedense,anneden kaynaklandigi söylenebilir! Tarif süper göz doldurucu,ellriniuze saglik,iyiki denemissiniz!
YanıtlaSilFeyzacım öyle iştah açıcı olmuş ki..ellerine sağlık.Harika bir sunum..
YanıtlaSilSuppeeer olmuşşşş.
YanıtlaSilSunum harika olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen Kayseriliyim ama orada bile pastırmanın böyle bir sunumuna şahit olmadım :)) elinize sağlık...
YanıtlaSilBayıldım sunuma ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok şık bir sunum ellerinize sağlık
YanıtlaSil