Firin Posetinde Pratik Kabak Tatlisi


Ben kabak tatlisinin tencerede pismis halini pek sevmem. Biraz yavan gelir tadi. Muhakkak kabagin, bir firin kokusu ve tadini almasini isterim. Tencerede pisirmissem bile, muhakkak biraz firinda da pisirip lezzetinin artmasini saglarim. Bu kez de pratik bir sekilde firin posetinde yapmak istedim. Merak edenlere, iste tarifi... 

Malzemeler: 

1 kilo temizlenmis ve dilimlenmis balkabagi
2 su bardagi toz seker 
2 tarcin cubugu
1 firin poseti

Servis etmek için: 
Sıvı tahin 
Ceviz kırığı

Yapılışı: 

Firini onceden 200 derecede isitin. 
Firin posetinin icine kabaklari yerlestirin. Uzerine sekeri dokup 2 tarcin cubugunu da ilave edin. Posetin agzini telle baglayip bir tepsinin icine yerlestirin. Poseti 5-6 yerinden kurdanla delip firinda 45-60 dk pisirin (Pisme suresi biraz da kabagin cinsine bagli). Firina koyduktan 30-35 dk sonra poseti alt ust edin. Bu islem kabaklarin tumunun serbetle islanmasini saglayacak. Kullandiginiz tepsinin biraz derince olmasina dikkat edin cunku serbet tepsinin icine biraz akacak. 5-10 dk daha pisirip firindan alin ve firin posetini kesip kabaklari bir servis kabina aktarin. 


Mumkunse sivi tahin veya dovulmus cevizle servis edin. 





Yorumlar

  1. Hemen yapmak istiyorum. Allahım muhteşem gözüküyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hemen yapmak istiyorum. Allahım muhteşem gözüküyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bir de böyle fırında poşette deneyelim.

    Bu arada ben kabak tatlısı yaparken tarçın ile birlikte birkaç tane karanfil de atarım. ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar