Erikli Cheesecake Dilimleri
Bu kek, buzdolabının bir köşesinde kalmış, erikleri kurtarma operasyonunda ortaya çıktı. Aslında, kek mi demeli, cheesecake mi demeli ben de bilemedim. Her ikisinin de tadını alabileceğiniz pratik bir lezzet. Orjinal tarif, Technicolor Kitchen adlı yabancı bir blogdan.
Cheesecake katmanı için:
200 gr labne peyniri
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
Keki için:
3 yumurta
175gr tereyağı
1 cup (175g) esmer şeker
1+ ½ cup (210g) un
1+ ½ kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı
400 gr çekirdeği çıkartılmış ve doğranmış Mürdüm ve/veya kırmızı İtalyan eriği
Yapılışı:
1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 28x18cm fırın kabına yağlı kağıdı yerleştirin. Yağlı kağıdın fırın kabından taşacak büyükte yerleştirin.
2. Geniş bir kasede, labne peyniri mikserle çırpın. Vanilya ve şekeri de ekleyip yine çırpın.
3. Başka bir kaseye yumurtaları kırıp, esmer şeker, un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ekleyin. Krema kıvamına gelene dek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
4. Kek hamurunun yarısını fırın kabına dökün. Ardından labne peynirli karışımın yarısını aktarıp gelişigüzel hamurun üzerine yayın. Bu karışımın üzerine de, eriklerin yarısını, yine gelişigüzel yayın. Bu 3 işlemi yine tekrarlayın.
5. Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin (Çok pişmemesi lazım. Piştiğinde, yumuşak bir dokusu olması gerekiyor. Fırından çıkarttığınızda, hafif sert olacak).
6. Servis etmeden önce ılımasını veya soğumasını sağlayın.
Afiyet olsun!
It looks beautiful! I'm glad you like the recipe!
YanıtlaSilGörüntü süper, lezzeti de eminim süper...bu erikler nefis bir lezzet veriyor her tarife...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilElinize sağlık nefis bir görüntü tadı kimbilir ne güzeldir sevgiler
YanıtlaSil