Scones Tarifi
Scones, İngilizlerin, daha çok beş çayında, tükettiği küçük
ekmekçikler. Ben kahvaltı için yapmayı tercih ettim. Tadı ne tatlı, ne de
tuzlu. Özellikle de, reçel ile iyi giden bir lezzet. Kahvaltı için farklı bir
seçenek arayanlar için ideal.
Benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif, BBC'nin sitesinde.
Malzemeler:
275 gr un.
Yarım çay kaşığı tuz
20 gr.(1 yemek kaşığı) pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
55 gr. tereyağı (küp küp kesilmiş, buzdolabından çıkartılmış soğuk
tereyağı)
150 ml süt
Arzuya göre:
Yaban mersini, kuru üzüm, küçük parçalara ayrılmış kuru kayısı
Üzerine:
Az miktar (1-2 yemek kaşığı süt)
Yapılışı:
1. Un, tuz, pudra şekeri ve
kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Üzerine küp küp kesilmiş soğuk
tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla una yedirmeye çalışın (Aynı un
kurabiyesinde olduğu gibi, toparlaması zor bir un karışımı olacak). Eğer, bu ekmekçiklerin içine yaban mersini,
kuru üzüm gibi kuru meyveler eklemek istiyorsanız, onları da kuru malzemelerle
karıştırın.
2. Ardından sütü ekleyip, gelişi güzel yoğurun (İyi scones yapmanın
püf noktası, hamuru çok fazla yoğurmamak).
3. Ardından, oklava veya merdane olmadan, ellerinizle hamuru 1,5-2 cm kalınlığında açın.
Hamuru, bir bardağın ağzı yardımıyla yuvarlak şeklinde kesin. Kestiğiniz
yuvarlakların üzerine süt sürüp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12-15 dk
pişirin.
Afiyet olsun!
Aaaa bunu bilmiyordum,zeytinli ekmekler diye eydiğim şeyler vardı ama bu özelliğini bilmiyordum sayenizde öğrendim!
YanıtlaSilLondra'ya dilerim tekrar (çok çok özledim de)gidersem daha dikkat edeceğim:-)Hatta poşetli paketlerde alırdım bunlardan.Deneyeceğim en yakın zamanda,ellerinize sağlık teşekkürler.