Tereyağlı Yumurta Kapama
Bu tarifi severek takip ettiğim Kevser'in Mutfagi'nda görünce hemen denemeye karar verdim. Sonuç muhteşem oldu. Siz de benim gibi, haşlanmış yumurtanın tatsız-tutsuz olduğuna inananlardansanız, kahvaltılarınıza renk ve lezzet katmak adına, mutlaka bu pratik tarifi deneyin.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
Hazırlanışı:
- Yumurtaları haşlayın.
- Kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin.
- Tereyağı tavada eritin.
- İçine toz biberi ekleyip karıştırın.
- Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin.
- Üzerine tuz, nane ve pul biber serpin.
- 2-3 dk. pişirip ateşten alın.
Afiyet olsun…
Valla gercekten nefis bir tarif mutlaka denemeli,tesekkürler...
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyr sevgiler...
YanıtlaSilBide yumurtasiz kahvalti olmaz.bu guzel bir alternatif oldu bana:-) sevgiler..
YanıtlaSil